Kommentti: Jättimäinen panos! Wales-ottelu määrittää Markku Kanervan tulevaisuutta Huuhkajissa

Huuhkajat-kippari Lukas Hradecky toivoo joukkuetovereiltaan rentoutta kohtalonottelun alla – "Se on tämän jengin vahvuus" 6:47
Huuhkajat-kippari Lukas Hradecky toivoo joukkuetovereiltaan rentoutta kohtalonottelun alla – "Se on tämän jengin vahvuus"

Käytännössä vain voitto illan EM-jatkokarsinnassa Walesista antaisi Markku Kanervalle ja Huuhkajille tarvittavaa uutta myötätuulta, kirjoittaa Timo Innanen Cardiffista.

Kanervan nykyinen sopimus Huuhkajien päävalmentajana ulottuu kuluvan vuoden loppuun asti. Se on kiistatta hieman erikoinen ajankohta, sillä yleensä valmentajasopimukset solmitaan kattamaan karsinnat ja mahdollisen lopputurnauspaikan. Nyt - syystä tai toisesta - Palloliitto on toiminut asiassa kuitenkin toisin.

Tilanne voikin asettaa vielä omat haasteensa kuvioon, jos Huuhkajat kärsii tänään tappion - ja Palloliitto päättää käynnistää uuden luotsin kartoituksen. Eli toisin sanoen, jos he päättävät, että Kanervan reilut seitsemän vuotta kestänyt yhtäjaksoinen pesti on tullut tiensä päähän.

Ensi vuoden maaliskuussa käynnistyviä MM-karsintojakin silmällä pitäen olisi erittäin tärkeää, että mikäli uuteen nimeen lopulta päädytään, tulisi vaihdos tehdä viimeistään syksyllä, kun Kansojen liiga käynnistyy. Miksikö?

Teemu Pukki myöntää pohtineensa jo maajoukkueuran lopettamista – "Jossain vaiheessa tuntui siltä" 0:45
Näin Teemu Pukki kommentoi maajoukkuetulevaisuuttaan MTV Urheilun haastattelussa.

Siksi, että tuolloin mahdollinen uusi luotsi ehtisi ajaa pelillisiä asioita paremmin sisään ja valmistaa joukkuettaan tulevaan MM-projektiin. Se olisi reilua kaikkia osapuolia kohtaan - myös Kanervaa. Olen usein todennut, että maailma on täynnä erinomaisia jalkapallovalmentajia. En silti väitä, että uuden rekrytoiminen olisi mitenkään helppoa.

On muistettava, että Kanerva on tehnyt pestissään kokonaisuutena varsin mainiota työtä - ja osoittanut kiistattomasti, että myös kotimainen vaihtoehto voi menestyä Huuhkajien orkesterin kapellimestarina. Vaikka rehellisyyden nimissä on myös alleviivattava, että tuloskäyrä on kääntynyt nyt lievään laskuun.

Todennäköisesti Palloliitto suuntaisi katsettaan ensisijaisesti ulkomaalaisen vaihtoehdon suuntaan, sillä tällä hetkellä sopivaa kotimaista vaihtoehtoa ei välttämättä olisi edes tarjolla. 

Simo Valakari aloitti taannoin Latvian suurseuran Riga FC:n puikoissa. Urallaan meritoitunut Valakari viihtyy ennen kaikkea päivittäisessä seurajoukkuetyössä. Hänen poikkeuksellinen energiansa on kuin tehty siihen. FC Interin päävalmentaja Vesa Vasara tarvitsee puolestaan vielä lisää kannuksia, jotta hän olisi riittävän uskottava nimi valmentajapeliin. 41-vuotias Toni Koskela saanee mahdollisesti myös saumansa vielä jonain päivänä Huuhkajien peräsimessä, mutta tuskin vielä.

"Meillä kaikilla on urat eri vaiheessa" – Huuhkajat-komeetta Matti Peltolalta ymmärrystä Robert Taylorin päätökselle 0:56
"Meillä kaikilla on urat eri vaiheessa" – Huuhkajat-komeetta Matti Peltolalta ymmärrystä Robert Taylorin päätökselle

Lue myös:

    Uusimmat