Kommentti: Huuhkajien EM-unelma toteutuu perussuorituksella

6:21
Videolla MTV Uutiset Liven keskustelua Huuhkajista.

Huomenna EM-karsintaottelussa Liechtensteinia vastaan Huuhkajien on kyettävä samanlaiseen iltapuhteeseen kuin Armeniaa vastaan Turussa  – siten historiallinen arvokisapaikka varmistuu, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Telia-stadionin alusta pitää huolen siitä, että parempi joukkue saa siitä hyödyn. Tasaisella alustalla pallo liikkuu nopeasti ja Suomen pelaajille alusta on vielä huomattavasti tutumpi kuin vierailijoille. Onkin siis vain ja ainostaan hyvä asia, että peli pelataan tekonurmella – eikä hieman epätasaisella luonnonnurmella.

Huuhkajien pitää Turussa pelatun Armenia ottelun tavoin ottaa ohjat käsiinsä heti alusta lähtien. Turussa Armenia loi toki muutaman vastahyökkäyksen alkuminuuteilla, mutta Markku Kanervan suojattien kärsivällisyys riitti alun hermostuneisuuden jälkeen hienosti. Liechtenstein on vähintäänkin pykälän verran Armeniaa heikompi ryhmä, joten on selvää, että paikkoja Suomi onnistuu luomaan varmuudella.

Silti on selvää, että kenttätasapainon pitää olla kunnossa, jottei vieraat pääse iskemään vaarallisesti tilanteenvaihtojen jälkeen. Niissä lepää lilliputin ainoa sauma. Huuhkajat ei saa sortua ylihyökkäämään hurmiossa loppuunmyydyn kotiyleisönsä edessä. Kärsivällisyys on taas avainsana. Minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei ole ikinä tietenkään varaa.

Eikä tässä, työteliässä ja nöyrässä joukkueessa, sellaista vaaraa oikein olekaan. Ykköstähti Teemu Pukki näyttää esimerkillään muille suuntaa jättämällä aina kaiken kentälle. Ei ole liioiteltua sanoa, että Huuhkajien nykyryhmä on kaikkien aikojen yhtenäisin Suomen jalkapallomaajoukkue. Isoja egoja ei ole, jokainen pelaa aidosti joukkueelle – ei itselleen. Jos ennen saattoi olla hieman erinäisiä kuppikuntia ryhmän sisällä, niin enää näin ei ole. Toimintakulttuurissa on tapahtunut viimeisen kahden vuoden aikana huima muutos.

Suurin kunnia siitä kuuluu päävalmentaja Markku Kanervalle ja kapteeni Tim Sparville.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja