Pysäyttävä uutinen 24-vuotiaasta SJK-pelaajasta: kasvain aivoissa päättää uran – ”Kuin murrosikä olisi alkanut uudestaan”

SJK:n keskikenttäpelaaja ja seuran pääomistajan Raimo Sarajärven poika Jesse Sarajärvi ei jatka pelaamista Kerhon riveissä. Pelaaja kertoo aivolisäkkeestään löytyneestä kasvaimesta.

SJK:n 24-vuotias keskikenttämies Jesse Sarajärvi ilmoittaa seuran verkkosivuilla lopettaneensa pelaamisen. Syynä päätökseen on pelaajan mukaan halu panostaa opintoihin Vaasan yliopiston kauppatieteellisessä mutta myös hänen kohtaamansa vakavat terveyshuolet.

Sarajärven hormonitasoja säätelevässä aivolisäkkeestä löytyi kasvain kesällä 2018. Kasvain on saatu sittemmin hallintaan, mutta se on jättänyt jälkensä hänen arkeen.

– Olen tässä jo monta vuotta tehnyt töitä jalkapallon eteen ja elämä on ollut silleen raskasta oireiden vuoksi. Se oli aika vaikeaa, kun ei meinannut jaksaa tehdä mitään. Sitä tuli treeneistä kotiin ja oli ihan väsyksissä. Se kasvain aivolisäkkeessä tuottaa maitohormonia, joka sitten taas vetää testosteronitasot ihan nolliin. Siinä menee hormonit ihan sekaisin ja oli koko ajan semmoinen sumuinen olo. Minään aamuna ei herännyt pirteänä, vaikka kuinka yritti nukkua ja tehdä kaiken levon eteen, Sarajärvi kertoo SJK:n verkkosivuilla.

Sarajärvi kuvailee, kuinka kasvaimen vaatima hoito on mullistanut hänen elämänsä täysin.

– Syön siihen lääkettäkin, jota otetaan kerran viikossa ja se lääke aiheuttaa aina aika pahat vastaoireet. Joten ei semmoisen lääkkeen kanssa ole helppoa olla ammattilaisurheilija. Kun kuitenkin siinä pitäisi olla joka päivä parhaimmillaan, Sarajärvi jatkaa.

– Nyt kun se on lähtenyt lääkkeillä paranemaan, niin kyllä tässä on kroppakin muuttunut aika lailla. Rasvaprosentti on edelleen tosi pieni, olisi varmaan joukkueen pienimpiä edelleen, mutta paino on silti noussut ja jopa kengän koko on kasvanut. Pituutta en ole mitannut, mutta tuntuu kuin sitäkin olisi tullut lisää. Tämä kaikki on muuttanut elämää niin paljon, kun on saanut tämän homman kuntoon.

"Yhtäkkinen kasvu ottaa päähän"

Sarajärvi kertoo nyt keskittyvänsä opintoihinsa, mutta tähdentää, että ei kaikesta huolimatta ole vielä tehnyt lopullista päätöstään pelaamisen suhteen.

– Sinänsä tämä ei mikään hengenvaarallinen sairaus ole ja nyt tämä on todella hyvällä mallilla itselläni jo, mutta niin paljon on kuitenkin muuttunut kehossa ja kaikessa. Siksi tuntuu, että on hyvä nyt ottaa vähän aikaa muille jutuille. Ja olen kyllä ollut tosi kiitollinen, kun lääke on alkanut tehota. Vähän vaan tämä yhtäkkinen kasvu ottaa päähän. Ihan kuin murrosikä olisi alkanut uudestaan. Partakin alkanut kasvaa enemmän, että on tämä ollut aika järkyttävä kokemus sillä tavalla, Sarajärvi kertoo.

Veikkausliigassa debyyttinsä kaudella 2014 tehnyt Sarajärvi on SJK:n oma kasvatti ja tunnetaan myös seuran pääomistajan ja puheenjohtajan Raimo Sarajärven poikana.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja