Kommentti: Aho ja Laine valittava MM-kisoihin!

Leijonien päävalmentajalla Kari Jalosella ei ole mahdollisuutta sivuuttaa nuorukaiskaksikkoaan tulevan kevään kisajoukkuevalinnoissa.

Jaloselle ei jäänyt ihan hirveästi ilonaiheita kahden hävityn Ruotsi-ottelun jälkeen. Monet Leijonien vakionaamat eivät antaneet kovin häikäiseviä näyttöjä kevään MM-kisoja, tai varsinkaan syksyn World Cupia varten.

Suurin positiivinen asia oli kuitenkin Leijonien superjunnukaksikko, Sebastian Aho ja Patrik Laine.

Kärppien 18-vuotias Aho pelasi ikäisekseen ja kokoisekseen todella miehisesti EHT-otteluissa. 181-senttinen Aho jakoi hyviä niittejä ruotsalaispelaajiin, sekä rakensi peliä hienosti. Siis niin hienosti, että se riittää jo kansainväliselle tasolle. Se on kova juttu se. Kahteen otteluun tehopisteet 1+1 osoittavat myös tehojen siirtyvän nuorukaisen mukana minne ikinä hän meneekin.

Aho on todistanut kuluvalla SM-liigakaudella kuuluvansa kotimaisen kiekkosarjan eliittiin. Ahon valinta joukkueeseen kuuluisi olla täysin selvää kauraa.

Sebastian Aho kuuluu aikuisten MM-turnaukseen.

Huhtikuussa 18 vuotta täyttävä Laine pelasi EHT-otteluissa ennakkoluulottomasti, eikä jännittänyt vuosia kokeneempia vastustajiaan. Aina tilaisuuden tullen Laine teki kentällä kaikkensa, että sai aikaan laukauksen maalia kohti, tai rakensi peliä ketjutovereilleen.

Onko Suomella edes mahdollisuutta sivuuttaa tälläistä erityislahjakkuutta, joka pyrkii joka tilanteessa maalintekoon?

Ahne maalinsylkijä Patrik Laine on saatava kisoihin.

Suomen joukkue on vuodesta toiseen täynnä hyviä puolustussuuntaan pelaavia hyökkääjiä, ja kyseisiä pelaajia on tarjolla kosolti tänäkin vuonna.

Aho ja Laine tuovat vaarallisuutta ja juonikkuutta Leijonien hyökkäyspeliin. Juuri tästä syystä kaksikko on valittava MM-kisoihin, piste!

Lue myös:

    Uusimmat