Mainos

Komiikko esitti satiiria Xistä ja Nalle Puhista – Kiina esti pääsyn HBO:n sivustolle

2:07

Kiinan internetin vapautta tarkkailevan Greatfire-järjestön mukaan Kiinan valtio on estänyt pääsyn televisioyhtiö HBO:n verkkosivuille. Asiasta kertoo muun muassa New York Times.

HBO:n estäminen tapahtui muutama päivä sen jälkeen, kun koomikko John Oliver oli tehnyt satiiria Kiinan presidentistä Xi Jinpingistä HBO:n esittämässä Last Week Tonight -ohjelmansa jaksossa. Greatfiren mukaan sivuston esto alkoi lauantaina.

Jo aiemmin jakson jälkeen useat mediat kertoivat, että Kiinassa suositusta sosiaalisen median palvelu Weibossa oli estetty John Oliverin nimen sisältävät kirjoitukset.

Jaksossa Oliver käsitteli satiiriseen tyyliinsä Kiinaa nousevana maailman mahtina ja kansantaloutena sekä viittasi esimerkiksi presidentti Trumpin kommentteihin Xistä ja Kiinasta.

Oliver tarttui erityisesti toisinajattelijoiden mielipiteiden tukahduttamiseen maassa ja kertoi, että Nalle Puh kuuluu Weibosta estettyihin sanoihin. Tämä johtuu siitä, että etenkin Xin vastustajat ovat verkkokeskusteluissa verranneet häntä ja Nalle Puhia toisiinsa huomaamansa yhdennäköisyyden takia.

– Nalle Puh -vertausten tukahduttaminen ei oikein ilmennä vahvuutta. Se viittaa outoon epävarmuuteen, Oliver sanoi.

Estettyä HBO.com sivustoa on Kiinan verkossa käytetty lähinnä mainostamiseen, sillä HBO:n sisältöä esitetään toisten yritysten palveluissa. Last Week Tonight ei kuulu näihin ohjelmiin.

Kiinaa käsitelleen osuuden jaksosta voi katsoa Youtubesta ohjelman tililtä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.