Mihin katosi Kiinan hallintoa terävästi arvostellut Alibaban kiinalaismiljardööri Jack Ma? Tämä hänestä tiedetään

Verkkokauppajätti Alibaban perustaja Jack Ma, 56, on kadonnut julkisuudesta kokonaan. Spekulaatiot hänen kohtalostaan käyvät villinä. Business Todayn mukaan on mahdollista, että Ma on joko pidätetty tai asetettu kotiarestiin. 

Lehden mukaan Ma ei ole esiintynyt julkisuudessa lainkaan marraskuun 2020 jälkeen. 

Ma oli ennen katoamistaan arvostellut tiukasti Kiinan hallintoa ja Kiinan valtion omistamia pankkeja.

Twitter-virta päättyy lokakuuhun

Man toistaiseksi viimeinen Twitter -päivitys on julkaistu lokakuun 10. päivä. Siinä hän kertoo, kuinka hänellä on kunnia saada tehdä yhteistyötä maailman johtohahmojen, kuten Cambridgen herttuattaren kanssa planeettamme suojelemiseksi.

Ympäristönsuojelusta kertoo myös Jack Ma -järjestön verkkosivuston viimeisin uutinen. Siinä järjestö kertoo lahjoittaneensa kolme miljoonaa puntaa ympäristönsuojeluhankkeeseen. 

Ma jäi pois myös TV-sarjan kuvauksista

Ma ei ole ilmaantunut säätiönsä perustaman TV-sarja Africa’s Business Heroes:n (Afrikan kykykilpailu) finaalijakson kuvauksiin, jonne häntä odotettiin saapuvaksi.

The Independent kertoo Alibaban viestinnästä vastaavan henkilön ilmoittaneen, ettei Ma kyennyt saapumaan sarjan kuvauksiin "aikatauluongelmien vuoksi".

Alibaba on viranomaisten hampaissa

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Ma on saanut Kiinan viranomaisilta joulukuussa kehotuksen olla poistumatta Kiinasta.

Kiina aloitti Alibabasta monopolitutkinnan joulukuussa. Yhtiön osakkeet lähtivät sukeltamaan Hongkongin pörssissä sen jälkeen, kun kiinalaisviranomaiset olivat kertoneet tutkinnasta.

Alibaba listautui New Yorkin pörssiin vuonna 2014. Sen on arvioitu olevan maailman suurimpia verkkokauppakonserneja tytäryhtiöidensä kera.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja