Kolminkertaiselta olympiavoittajalta surullinen avautuminen – ura päättyi ennen aikojaan: "V***n vaikeaa"

Australialaisuimari Stephanie Rice voitti 24-vuotiaana kolme olympiakultaa Pekingin vuoden 2008 kesäkisoissa. Rice kertoo nyt kuinka masennus valtasi hänet uran päättymisen jälkeen.

Rice joutui lopettamaan uransa vuonna 2014 kolmen olkapääleikkauksen jälkeen. Siirtyminen olympiaurheilijasta normaalielämään ei ole ollut helppo tehtävä.

– Monet urheilijat puhuvat kokemistaan mielenterveyden haasteista, kun he ovat lopettaneet uransa. Siirtymä oli minulle vitun vaikea ja se on osittain edelleen sitä, Rice kirjoitti Instagramissa.

Nykyään 33-vuotias Rice kertoi masentuneensa, kun joutui lopettamaan uransa vuonna 2014.

– Tunsin oloni eksyneeksi, masentuneeksi, tarpeettomaksi ja kuin olisin saavuttanut elämäni huipun 24-vuotiaana. Kaikki asiat tulevaisuudessa olisivat vähemmän jännittäviä ja erikoisia, Rice totesi.

Rice julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän itkee. Hän kertoo, että video on noin kuukauden vanha ja kyyneleet johtuivat tämän kesän Tokion olympialaisten katselemisesta. 

– Olympialaisten katsominen tulee todennäköisesti olemaan aina raskasta minulle, koska se tuo mieleen monia vahvoja tunteita, hyviä sekä huonoja, Rice kertoi.

Masennuksen pahimman vaiheen ylittäminen onnistui, kun hän muuttui täysin ihmisenä. Hän kertoi, että hänen piti siirtää sivuun ihminen, jollainen hän oli urheilijana. 

– Kaiken sen työn jälkeen, tunnen oloni iloiseksi elämässäni. Olympialaisten katsominen muistuttui kuitenkin siitä, millainen ihminen olin silloin ja se on vaikeaa olla surematta, että se osa minusta on poissa eikä palaa enää koskaan. Nämä kyyneleet ovat sen vuoksi, Rice sanoi. 

Rice sai avautumisensa jälkeen useita tsemppiviestejä. Pika-aitojen olympiavoittaja Sally Pearson, entinen jalkapalloilija Tim Cahill, uimahypyissä Tokiossa mitalin napannut Melissa Wu antoivat muiden muassa tukensa Ricelle.

Alla Stephanie Ricen julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja