Kristiina Mäkelä rohkeana: Pystyn hyppäämään 15 metriä – "Nyt minulla on oikea valmentaja"

Kristiina Mäkelä, kolmiloikkaaja ja urheiluvaikuttaja 9:05

Suomalainen kolmiloikkatähti Kristiina Mäkelä sanoo rohkeasti ääneen kovat tavoitteensa lähitulevaisuudelle. Tähtäimessä ovat 15 metrin siivu ja arvokisamitalit.

Mäkelän ennätyksenä on tätä nykyä 14,31, joka syntyi heinäkuussa Jyväskylässä Kalevan kisoissa.

– Totta kai haluan sinne pitkiin hyppyihin. Voin sanoa, että voin haluta hypätä jonain päivänä 15 metriä. Uskon, että siihen on ihan hyvin mahdollisuuksia. Minulla on vartta, nyt minulla on oikea valmentaja, ja olen saanut tukipakettini kuntoon, Mäkelä kertoi Huomenta Suomen haastattelussa. 

– En ole nyt riippuvainen siitä, etteikö minulla olisi tarpeeksi apua. Totta kai rahallisia resursseja aina tarvitsee, ja valmentajan palkkaaminen täysipäiväiseksi valmentajaksi on seuraava asia, joka minun täytyy saada hoidettua, loikkaaja jatkoi.

Mäkelä vaihtoi tänä vuonna valmentajaansa Suren Ghazaryanista kokeneeseen Tuomas Salliseen. Mäkelällä oli ollut tätä ennen Ghazaryanin kanssa huomattavia erimielisyyksiä harjoitussisällöistä.

Uudessa opissa Mäkelä aikoo kääntää myös arvokisakurssia entistä ehommaksi. Vuonna 2016 hän sijoittui sisäratojen MM-kilpailuissa Portlandissa kuudenneksi ja Rio de Janeiron olympialaisissa 12:nneksi. EM-kisoissa Mäkelä oli tuona vuonna kuudes ja tänä vuonna, ensiaskeliaan Sallisen kanssa otettua, yhdeksäs.

– Minulla on siinä mielessä tavoitteet korkealla, että voin ihan hyvin tavoitella jo mitaleita. Olen ollut niin monta kertaa finaalissa. Kolmiloikka on myös sellainen laji, että yhtäkkiä, jos se päivä napsahtaa kohdalleen, hyppäät metrin pidemmälle. Se käy myös käänteisesti, eli jos on huono päivä, hyppäät metrin lyhyemmälle. Minulla on hyvä kilpailupää – se on minun valttikorttini ehdottomasti isoissa kisoissa ja sinä yhtenä päivänä, kun se päivä on kaikille sama, Mäkelä sanoi.

Ylälaidan videolla Mäkelä puhuu myös opiskeluistaan ja avaa mietteitään urheilijoiden arvostuksesta.

Alapuolen videolla Mäkelä puolestaan ruotii suomalaisen yleisurheilun ongelmakohtia Vilttiketjun vieraana.

Vilttiketjussa pureuduttiin valmentamiseen ja keskusteltiin UFC-kaaoksesta 8:50

Lue myös:

    Uusimmat