Kristiina Mäkelä haaveilee kruunusta komealle uralleen – urheilusta saadut työkalut kantavat myös jatkossa: "Tiedän että pärjään siinä"

0:58
Kristiina Mäkelä kertoo uran jälkeisistä suunnitelmistaan: "Tiedän että pärjään"

Jo kymmenensiin arvokisoihinsa lähtevä kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä uskaltaa haaveilla mitalista maanantaina alkavissa Münchenin EM-kisoissa.

Uransa kaksi parasta tulossa tänä kesänä loikkinut Mäkelä on 29-vuotiaana löytänyt uuden puolen itsestään: mitä kokeneempi hän on urheilijana, sitä enemmän hän hermoilee isojen kilpailujen alla.

Vahvasta arvokisaurheilijasta tätä on vaikea uskoa, sillä orimattilalainen on raivannut kuudesti tiensä arvokisojen loppukilpailuun rankingin mukaan välillä heikommistakin lähtökohdista.

– Itse asiassa nyt minulla on tosi rento mielentila, mutta tiedän, että kun menen sinne kilpailupaikalle ja verryttelykentälle, minua voi jännittää ihan hirveästi. Niin kävi myös MM-kisoissa, Mäkelä tunnustaa ennen Münchenin EM-kisoihin lähtemistä.

– Mikä on ehkä jännää, niin nuorempana en jännittänyt näin paljon. Minulle on tullut yllätyksenä, että nyt vanhempana yhtäkkiä jännitänkin, hän ihmettelee.

Mäkelä osaa kuitenkin työntää negatiiviset ajatukset ja jännitykset taka-alalle karsintoihin lähtiessään. Naisten kolmiloikan karsinta on Münchenin ohjelmassa ensi viikon keskiviikkona ja finaali perjantaina 19. elokuuta.

Yhdysvaltain Eugenen MM-karsinnoissa heinäkuussa hypätty 14,48 nostaa Mäkelän Euroopan tämän kauden tilastossa peräti kolmannelle sijalle vain kuuden sentin päähän Ukrainan Maryna Beh-Romantshukin kärkituloksesta.

Mäkelä uskaltaa haaveilla puuttuvasta arvokisamitalista, vaikka tilastossa esimerkiksi yhdeksi ennakkosuosikiksi laskettava Portugalin Patricia Mamona on vielä kaukana viime vuoden hirmutasostaan.

– Se olisi kruunu uralleni. Olen tässä miettinyt, että minun ei kannata mitään muuta enää tavoitella kuin sitä mitalia, koska kaiken muun olen jo nähnyt. Se olisi kruunu, Mäkelä sanoo suoraan.

– Olisihan se iso (merkitys). Se olisi ihan mahtavaa. Se olisi se palkinto, jota toivot aikuisurheilusta saavasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja