Kolmiloikkatähti Kristiina Mäkelä vaihtaa valmentajaa – syynä suuret erimielisyydet

Suren Ghazaryan ei toimi jatkossa enää kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän henkilökohtaisena valmentajana. Mäkelä etsii tällä hetkellä uutta valmentajaa.

Mäkelä, 25, kertoo valmennussuhteen päättymisestä finnishnews.fi-sivuston blogissaan.

Valmennussuhteen päättymiseen johtivat erimielisyydet Mäkelän harjoitusohjelmasta. Ohjelma ei ollut uuden harjoituskauden alkaessa Mäkelän mukaan sama, josta hän luuli valmentajansa kanssa sopineensa.

– Siinä oli niin paljon uusia asioita ja liian vähän toistoja. Pitkät jalkani olivat todella ihmeissään, ja niihin tuli kipuja, Mäkelä kirjoittaa. 

Mäkelä kertoo tehneensä uransa huonoimmat testituloksensa viime joulukuussa. 

– Siinä kunnossa oli todennäköistä, että olisin loukkaantunut, jos olisin yrittänyt hyppyjä täydellä teholla.

Vaikka kaksikko mukautti sittemmin harjoitusohjelmaa yksinkertaiseksi, uusikaan sapluuna ei Mäkelän kokeman mukaan toiminut. Kolmiloikkaaja päätyi Teneriffan harjoitusleirillä muutaman päivän jälkeen ottamaan ohjat käsiinsä.

– Kun valmentajani ei ollut paikalla, suunnittelin ohjelman itse. Pidin kaiken yksinkertaisena, ja se alkoi toimia!

Ghazaryan koki sen sijaan Mäkelän haaskaavan aikaansa. Hän ilmoitti, ettei halua enää jatkaa Mäkelän henkilökohtaisena valmentajana. Yhteistyö jatkuu tosin maajoukkueessa, koska Ghazaryan on Suomen Urheiluliitossa pituushypyn ja kolmiloikan lajivalmentaja.

Yleisurheilun halli-MM-kisoihin

Mäkelä kokee pärjäävänsä hallikauden ajan ilman henkilökohtaista valmentajaa. Hän haluaa kuitenkin löytää sen jälkeen uuden luotsin mahdollisimman nopeasti. 

Seuraavaksi Mäkelä kilpailee lauantaina Birminghamissa yleisurheilun MM-hallikisoissa. Moninkertainen arvokisakävijä on aiemmin sijoittunut parhaimmillaan vuonna 2016 halli-MM-kilpailuissa kuudenneksi. Rion olympialaisissa 2016 hän oli 12:s.

Mäkelän ja Ghazaryanin yhteistyön loppumisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat