Heli Koivula-Krugerin Suomen ennätys siintelee jo Kristiina Mäkelän silmissä: ”Kaikki puhuu sen puolesta – otetaan se talteen”

Kristiina Mäkelä kilpailutauostaan: Looginen päätös 4:09
Videolla Kristiina Mäkelän kommentit kilpailutauosta ja tulevaisuuden potentiaalistaan.

Varmana hyppykunnostaan pitkälle kilpailutauolle jäänyt kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä aikoo loppukauden isoissa kisoissa parantaa omaa ennätystään – ja se tarkoittaisi samalla myös pian 16 vuotta vanhan Suomen ennätyksen rikkomista.

Mäkelä avasi kesän kilpailukautensa kesäkuun alussa Turussa tuloksella 13,97. Talvella Madridin hallikisoissa syntyi peräti lukemiin 14,38 yltänyt loikka. Se jäi uupumaan vain sentin Heli Koivula-Krugerin elokuussa 2003 hyppäämästä Suomen ennätyksestä.

26-vuotias Mäkelä on varma, että uusi SE-hyppy on tuloillaan.

– Kyllä! Ehdottomasti sinne lähdetään kyllä tähtäämään. Omaa ennätystä paremmaksi, ja nyt kun se on sentin päässä Suomen ennätyksestä, niin otetaan se talteen, Mäkelä julistaa MTV Urheilun haastattelussa.

– Kyllä minä haluan pitkälle loikkia, ja kaikki puhuu sen puolesta, että semmoinen hyppy on tulossa. Nyt pitää vain saada pitkällä täydellä vauhdilla hyppy kulkemaan ja uskon, että se tulee ihan sillä, hän jatkaa.

Mäkelä on uuden valmentajansa Tuomas Sallisen kanssa tehnyt muutoksia vauhdinottoon, ja elokuun Kalevan kisoissa saatetaan nähdä ensimmäinen kilpailu kaksi askelta pidemmällä vauhdilla. Sallisen mukaan potentiaalia olisi vielä paljonkin pidemmälle.

– Oikeat asiat ovat kehittyneet, ja töitä on vielä paljon tehtävissä. Kristiinalla on varaa parantaa reilusti, mutta se, millä aikataululla se tapahtuu, niin ei sitä aina pysty ennustamaan, kun kilpailussa on monta tekijää, jotka vaikuttavat hypyn onnistumiseen ja pituuteen, Sallinen pohtii.

– Kyllä edellytykset ovat vaikka 15 metrinkin ylitykseen, mutta se vaatii muutamia asioita voima- ja tekniikkapuolella, joiden pitää kehittyä.

Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen: Kristiinalla reilusti varaa parantaa 2:52
Videolla Kristiina Mäkelän valmentajan Tuomas Sallisen haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat