Kolmikymppinen mies antoi 12-vuotiaalle pojalle alkoholia ja imi tämän kaulaa – oikeus tuomitsi seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kolmikymppinen mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Hyvinkään käräjäoikeudessa.

Tuomittu oli imenyt 12-vuotiaan lapsen kaulaan fritsuja. Oikeuden mukaan tätä ennen mies oli antanut pojalle alkoholia.

Mies sanoi tehneensä fritsut leikillään ilman seksuaalista tarkoitusta, mutta oikeus ei uskonut häntä. Oikeuden mukaan kaulan imeminen kesti kauan ja kaulaan tulleita jälkiä oli useita.

– Teko on ollut seksuaalisesti olennainen, tuomiossa todetaan.

Aluksi poika oli sanonut tilanteen olleen leikkiä. Myöhemmin hän kertoi ymmärtäneensä tapahtuman luonteen vasta jälkeenpäin.

Hänen mukaansa kaulan imeminen alkoi leikkinä, mutta muuttui vakavammaksi ja kesti kauan. Oikeus uskoi poikaa.

– Kertomukselle teon muuttumisesta vakavammaksi voidaan antaa merkitystä syytettä tukevana seikkana, vaikka uhrin käsitys teon luonteesta on ajan kuluessa muuttunut, tuomiossa todetaan.

Mies oli sinnikkäästi yhteydessä uhriin kielloista huolimatta

Seksuaalirikoksen tapahtumisesta todisti oikeuden mukaan myös miehen käytös tapahtuman jälkeen. Mies oli kielloista huolimatta pyrkinyt hanakasti olemaan yhteydessä uhriin.

Mies oli teon jälkeen sosiaaliviranomaisten kiellosta huolimatta pyrkinyt pitämään yhteyttä uhriin maksamalla puheaikaa, sopimalla tapaamisia syrjäisille paikoille ja maksamalla toiselle pojalle viestien välittämisestä uhrille.

Käräjäoikeuden mukaan miehen käytös oli epätavallisen sinnikästä.

Mies tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille korvauksena 1 500 euroa. Tuomio annettiin perjantaina Hyvinkään käräjäoikeudessa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja