Kolmen auton hurja palo tallentui videolle yöllä Helsingissä, poliisi epäilee tuhopolttoa – silminnäkijä MTV:lle: "Olihan se aika pelottavaa"

0:15
Helsingin yöllinen autopalo tallentui videolle – katso, miten liekit nielevät ajoneuvon lisäksi viereisen puun

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä törkeää vahingontekoa, joka tapahtui aamuyöllä Ida Albergintiellä Pohjois-Haagassa Helsingissä. Kolme henkilöautoa vaurioitui lunastuskuntoon tulipalossa, jota epäillään tahallaan sytytetyksi. Katso video tapahtumapaikalta yltä!

Rikoskomisario Anne Hietala kertoo poliisin tiedotteessa, että talo sytytettiin tahallaan.

– Tämänhetkisten tietojen valossa poliisi epäilee, että toistaiseksi tuntematon henkilö sytytti pysäköidyn henkilöauton tuleen ja palo levisi myös kahteen muuhun autoon sekä autojen takana olleeseen puuhun. Pelastuslaitos esti palon leviämisen taloihin.

Silminnäkijä heräsi kovaan paukkeeseen

MTV:lle videon lähettänyt silminnäkijä kertoo heränneensä koviin ääniin ja seurasi tilannetta parvekkeelta. Silminnäkijän mukaan paikalla oli useampi hälytysajoneuvo.

– Luulin ensin, että naapuri kolistelee. Ne olivat kuitenkin sellaisia räjähteleviä poksahduksia. En unen pöpperössä heti osannut ajatella, että olisi kyse tulipalosta.

Silminnäkijä kertoo seuranneensa tilannetta noin tunnin ajan. Sammutustyöt kestivät hänen mukaansa parikymmentä minuuttia, mutta poliisi jäi tarkkailemaan tilannetta vielä sen jälkeen.

"Pelotti kyllä aika paljon"

Palo kerkesi leviämään vieressä olleeseen puuhun, mutta silminnäkijä ei ole havainnut alueella muita vahinkoja.

Tapaus on herättänyt silminnäkijässä pelkoa.

– Olihan se kyllä aika pelottavaa ja olin itsekin pienessä shokissa. Mietin, että pitääkö tästä lähteä evakkoon, jos palo tulee asuntoon saakka.

Asiaan liittyvät tiedot ja havainnot voi ilmoittaa poliisille virka-aikana puhelimitse numeroon 029 547 5433 tai sähköpostitse osoitteeseen yleisvaaralliset.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja