Poliisi tutkii Espoon autopaloja tuhotyönä, kaipaa nyt vihjeitä silminnäkijöiltä – "Paikan päällä oli ollut useita kymmeniä ihmisiä katsomassa tulipaloa"

Poliisi tutkii Espoon yöllisiä autopaloja tuhotyönä. Tulipalon vuoksi neljä autoa vaurioitui korjauskelvottomiksi ja viiteen autoon tuli vaurioita palon aiheuttamasta kuumuudesta.

Autopalot roihusivat perjantain vastaisena yönä parkkipaikalla Matinkylässä. Poliisin mukaan palot ovat syttyneet puoli kahdentoista ja puoli yhden välisenä aikana. Parkkipaikan välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta, vaan parkkipaikan ja asuinrakennusten välissä on pientä puustoa.

Palaneet tai vaurioituneet autot ovat olleet parkkipaikalla vierekkäin. Poliisi ei vielä kerro sytyttämistavasta tarkemmin.

–  Siinä on sytytetty osa ja osa on sitten palanut sen takia, että ne ovat olleet näiden sytytettyjen autojen lähettyvillä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Kallio Länsi-Uudenmaan poliisista.

Poliisi tutki yöllä alueen koirapartion avulla. Poliisilla ei ole vielä tietoa rikoksista epäiltyjen henkilöllisyydestä tai siitä, onko kyse yhdestä vai useammasta epäillystä. Rikospaikkatutkinta Matinkylässä jatkuu tänään.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot vihjepuhelimeen numeroon 0295 413 031 tai sähköpostiin osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

– Paikan päällä oli ollut useita kymmeniä ihmisiä katsomassa sitä (tulipaloa), Kallio kertoo.

–  Tämä on tapahtunut keskellä yötä, ja siihen aikaanhan on tietysti jo tähänkin aikaan vuodesta pimeää. Jos joku olisi sattunut näkemään jotain ulkopuolisia liikkujia siellä alueella, niin mielellään otamme kaikki vihjeet vastaan.

Syksyllä vaurioitui viisi autoa yhdessä yössä

Espoon Matinkylässä paloi yhtenä yönä useampia autoja myös viime lokakuussa. Tuolloin autoja vaurioitui yhteensä viisi kahdessa eri paikassa. Näissäkään tapauksissa poliisi ei ole saanut selvitettyä sytyttämisistä epäiltyjen henkilöllisyyttä.

Kallio ei lähde arvailemaan, liittyvätkö tapaukset toiseensa. Matinkylässä on huhtikuussakin ollut yksittäisiä autopaloja, joissa yksi auto on palanut ja viereinen auto on vaurioitunut. Kallion mukaan näyttää siltä, että autopalot ovat kohdentuneet Matinkylän alueelle.

–  Näitä silloin tällöin sattuu muuallakin, mutta kyllä Matinkylässä on ollut näitä nyt poikkeuksellisen paljon.

Lue myös:

    Uusimmat