Mainos

Kolme YK:n työntekijää siepattiin Afganistanissa

Siepatut olivat saapuneet Afganistaniin Britanniasta, Filippiineiltä ja Kosovosta valvomaan maassa hiljattain pidettyjä presidentinvaaleja.

Kolme YK:lle työskennellyttä ulkomaalaista on otettu panttivangeiksi Afganistanissa. YK:n mukaan siepatut ovat Britanniasta, Filippiineiltä ja Kosovosta.

Siepatut työntekijät kuuluivat Afganistanissa pidettyjä presidentinvaaleja valvoneeseen YK:n ja Afganistanin yhteiseen elimeen.

Muslimiarmeija-niminen ryhmittymä on ilmoittanut al-Jazeera-satelliittikanavalle ja uutistoimisto Reutersille siepanneensa kolmikon.

Vaalien ääntenlasku saatu päätökseen

Afganistanin vaaliviranomaiset ilmoittivat tänään, että presidentinvaalien ääntenlasku on saatu päätökseen. Laskematta on enää 163 vaaliuurnaa, joissa on noin 100 000 ääntä. Näihin ääniin uskotaan liittyvän epäselvyyksiä, ja niitä ei mahdollisesti lasketa ollenkaan.

Afganistanin nykyinen presidentti Hamid Karzai on alustavien, vaaliviranomaisten Internetsivuilla julkaisemien tulosten mukaan voittanut vaalit noin 55 prosentin kannatuksella, lähes 40 prosenttiyksikön erolla pahimpaan kilpailijaan Yunus Qanuniin nähden.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.