Kolme suoraa syytä, miksi nuoriso pakenee Facebookista: "Pelkkiä teennäisiä hymykuvia, joita äippä peukuttaa"

0:43

Yhä useampi nuori käyttää Facebookia vähemmän ja onkin siirtynyt uusien palveluiden äärelle. DNA:n online-palveluiden kehityspäällikkö Timo Kataja listaa yrityksen blogissa kolme syytä, miksi näin tapahtuu.

– Teini-ikäiset lapsesi ovat hylkäämässä Facebookia, ja taaperosi ei tule edes sitä ikinä aktiivisesti käyttämään. Nuoriso lukee sitä yhä harvemmin ja postaa yhä harvemmin, Timo Kataja arvelee blogissa.

"Facebook on ihan hyvä kaikessa”

Yhdeksi syyksi Kataja nostaa Facebookin onnistumisen monissa asioissa kuten kuvapostauksissa, pikaviestimisessä sekä erilaisissa ryhmissä.

– Se ei ole erityisen loistava oikein missään noista. Visuaalista ilmaisua himoava nuoriso ryntää Instagramiin ja Snapchattiin. Pikaviestinnässä ja ryhmäkeskusteluissa Whatsapp tuntuu luonnollisemmalta, Kataja arvelee.

Isät äidit ja sukulaiset…

Toisena syynä teini-ikäisten pakoon Facebookista Kataja arvelee lähisukulaisten läsnäolon sosiaalisen median palvelussa.

– Kun kaikilla on friendseissään äidit, työkaverit ja kummit, kuka kehtaa postata mitään etäisestikään raflaavaa? Facebookin aikajana on pikkuhiljaa muuttunut mummun vanhanajan siloitelluksi valokuva-albumiksi, jossa on pelkkiä teennäisiä hymykuvia, joita äippä peukuttaa, Kataja kirjoittaa.

Netti muistaa kaiken

Kolmantena teini-ikäisten paon syynä Kataja arvelee olevan nuoren sukupolven ymmärrys internetin maailmasta: Mitä nettiin laittaa, se on siellä aina.

– Kukaan ei tykkää tutusta, joka muistaa kaiken kertomasi, ja saattaa muistuttaa siitä juuri sopimattomimmalla mahdollisella hetkellä, Kataja toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja