Kuopiolaisisän hulvaton avautuminen lasten WhatsApp-keskusteluista: Samaistutko tähän tuskaan?

Kuopiolainen perheenisä Timo Kettunen ihmettelee jo hitiksi muodostuneessa Facebook-päivityksessään teinien älypuhelinvälitteistä kommunikaatiota. Erityishuomiota saavat etenkin WhatsApp-sovelluksen käytön lainalaisuudet, jotka eivät helposti nykyvanhemmille aukene.

Ja 15 000 tykkäyksestä päätellen moni muukin on samaistunut ilmiöön.

Kettunen toteaa, ettei ihmisten välisiä kommunikaatiovaikeuksia tarvitse ihmetellä, kun seuraa nuorten viestintää WhatsApp-sovelluksella.

Otetaan nyt vaikka nämä ryhmät. Kun järkevä ihminen perustaa jossain kommuunissa yhden ryhmän, vaikka ”duuniporukka” ja viestii siellä, niin eihän tämä nuorten maailmassa käy millään, Kettunen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Kato ensin tehdään ryhmä luokalle, vaikka 6B. Sitten luodaan 6B:n pojat. Ja 6B:n tytöt. Ja 6B:n parhaat tytöt. Ja heppatytöt. Ja parhaat heppatytöt. Ja heppatyttöjen parhaat hepat. Ja 6B:n kolme parasta. Ihan sama mitä mutta niille pitää silti olla ryhmä. Pelaajat. 6B:n pelaajat. Jos olisit jäänyt luokalle niin olisit vielä vitosella, mutta muut olis 6B:llä -ryhmä. Minun synttärit. Sinun synttärit. Risto oksensi koulussa. 6B:n heppojen synttärit. Parhaiden hippojen 6B-tytöt, Kettunen kuvailee humoristisesti.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Inspiraation takana omat lapset

Kuopiolaisisä kertoo MTV Digille, että kyseisen tekstin inspiraation lähteenä ovat olleet hänen omat lapsensa, joista toinen on 9-vuotias ja toinen 11-vuotias.

Hyppyhepparyhmät ovat keksittyjä esimerkkejä, mutta lapsilla on kuitenkin kosolti samankaltaisia ryhmiä, joihin pätevät kuvaillut lainalaisuudet. Kettunen kertoo, että on vaikeaa pysyä perillä, kuka kuuluu mihinkin ryhmään. Lapsia on kuulemma myös erittäin haastavaa saada puhelimitse kiinni, vaikka he räpläävätkin luurejaan koko ajan.

Tämä ryhmähelvetti ei vielä riitä, vaan katsos kun ryhmiin voi lisätä muita pyytämättä ja toisaalta olla myös lisäämättä. Aikuisena on kiva huomata puhelimen tanssivan tärinäpolkkaa jokaisesta ryhmämuutoksesta. Lapsi lisäsi sinut ryhmään 6B:n aikuiset. Lapsi poisti sinut ryhmästä 6B:n aikuiset. Lapsi lisäsi sinut ryhmään 6B:n kaikki aikuiset. Lapsi muutti ryhmän nimen 6B:n kaikki aikuiset muotoon 6B:n aikuiset.

Kuinka saada lapset langan päähän?

Kettunen tuskailee myös jälkikasvunsa tavoitettavuuden kanssa.

Mutta hei, ainahan voin soittaa nuorelle ja kysyä mikä on ongelmana tällä kertaa. VÄÄRIN! Kun kuuden soittoyrityksen jälkeen vastaukseksi tulee ÄÄNIVIESTI jossa sanotaan että "sori ei voi puhua nyt, laita ääniviesti", niin väkisinkin tulee mieleen että millä logiikalla se ääniviesti lähtee, mutta puhelu ei? Ihan oikeasti.

Kaikista hauskinta tässä on se, että kun olet ensin yrittänyt tavoittaa nuorta koulun jälkeen kuusi tuntia sekä puhelimella, että WhatsApilla, samalla miettien mihin se on kuukahtanut ja rikospaikkatutkinnan puhelinnumeroa näppäillen, niin sitten tulee puhelu. Tai viesti. Tai jokin alkukantainen yhteydenotto.

Lukuisat eri viestiryhmät aiheuttavat myös harmaita hiuksia vanhemmille, joille lasten kiinni saaminen voi toisinaan osoittautua hyvin hankalaksi.

 ”Joo mä olin tossa kaverilla. Laitoin siitä ääniviestin ryhmään Happien hippahepat, etkös saanut sitä?”

”NO EN SAANUT, EN!”

”Aijoo, sori se menikin vahingossa 6B:n heppahippojen hyppyheppoihin.”

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Kettusen hulvattomat päivitykset lähtevät leviämään; aiemmin kuopiolaismies avautui koti-isän arjesta.

Samaistutko kuopiolaisisän tuskaan?


Lähde: Facebook

***

Lue myös:

    Uusimmat