Kolme SM-liigaseuraa puuttui tukilistalta: Oulun Kärpissä toivotaan muutosta – "Muuten meillä ei ole siellä paljon haettavaa"

3:03
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo SM-liigan ja Mestiksen seurojen vaikeasta tilanteesta.

Jääkiekon SM-liigaseurat saivat torstaina päätökset valtion myöntämistä kustannustuista. Oulun Kärpät, Rauman Lukko ja turkulainen TPS eivät ole ainakaan vielä osallistuneet toiseen hakukierrokseen. 

Joulun alla haettavaksi avattu kustannustuen toinen kierros toi liigaseuroille apua Jukurien reilusta 60 000 eurosta aina Tapparan 475 000 euroon saakka. Myönnetty tukisumma suhteutuu seuran tulonmenetyksiin viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon 1.6.-31.10. verrattuna.

Yrityksen liikevaihdon on pitänyt pudota tarkastelujaksolla vähintään 30 prosenttia, jotta tukea on mahdollista saada. Tukisumma voi olla maksimissaan 500 000 euroa. 

Kaikkiaan 11 liigaseuraa sai tukipäätöksen torstaina, Porin Ässien hakemus on vireillä. Hakemuksien ja päätösten joukosta puuttuivat TPS, Lukko ja Kärpät, mutta toisen tukikierroksen hakuaikaa on vielä helmikuun loppuun saakka. 

Lukko vahvisti MTV Urheilulle vielä tekevänsä hakemuksen ennen määräaikaa. 

Kärppien osalta hakutilanne on hankala, sillä samaan Oulun Kärpät -konserniin kuuluvat myös tapahtumaliiketoimintaa harjoittava Qstock Oy ja työvoimavuokrausta harjoittava Työtahti Oy.  

– Konserniavustuksen maksimi on 800 000 euroa. Ja kun Kärpillä lasketaan Qstock samaan konserniin, niin odottelemme mahdollista notifikaatiomuutosta siitä, että avustuseurojen maksimi nousisi korkeammaksi. Muuten meillä ei ole siellä paljon haettavaa, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen toteaa MTV Urheilulle. 

– Hakemuksen ehtii jättää vielä helmikuun viimeinenkin päivä. Käsityksemme mukaan keskustelua käydään, ja toivottavasti saamme (tehdä sen hakemuksen). Tapahtumaliiketoimintamme liikevaihto oli ennen koronaa 17 miljoonaa euron luokkaa. Siinä mielessä menetyksetkin ovat aikamoiset, jos lasketaan myös Qstock mukaan tähän jääkiekon tapahtumaliiketoimintaan, Virkkunen jatkaa.

Kärpät sai kustannustukea reilut 180 000 euroa hakuprosessin ensimmäisessä aallossa. Tämän hakemuksen se teki elokuussa. 

MTV Urheilu yritti torstai-iltapäivänä selvittää myös TPS:n hakutilannetta, mutta seurasta ei vastattu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja