Tapparan ja HIFK:n johtajat helpottuneita merkittävästä tukipotista – "Tilanteemme on lyhyellä tähtäimellä hallinnassa"

Jääkiekon SM-liigaseurat saivat torstaina huojentavia uutisia, kun niille myönnetyt valtion kustannustuet julkaistiin. Suurimmat potit keräsivät Tappara, Pelicans ja HIFK. 

475 914,96 euron tuen saaneen Tapparan toimitusjohtajan Mika Aron äänestä kuului vallitsevasta tilanteesta huolimatta myös helpotus.   

– Tänään aamulla noin 05.30 oli tullut iloista asiaa sähköpostiin. Kustannustukipäätös on totta kai meille iso asia ja merkittävä apu, Aro kommentoi MTV Urheilulle.

Kustannustuen määrä perustuu sitä hakeneen yhtiön viime vuonna menetettyyn liikevaihtoon ajanjaksolla 1.6.-31.10.

Liigaa on pelattu joulukuusta eteenpäin kokonaan ilman yleisöä. Aro muistuttaa myönnetyn summan auttavan vain syksyn tilanteeseen, jolloin olosuhteet eivät olleet lähellekään yhtä vakava kuin nyt.

Tapparalle myönnetty summa kattaa Aron mukaan 25 prosenttia tarkastelujakson palkkakuluista.

– Summa vastaa noin 6-7 yleisölle pelattavan ottelun tuottoa.

– Tämän tuen myötä tilanteemme on lyhyellä tähtäimellä hallinnassa, mutta samalla vakava, koska emme tiedä, miten kauan käynnissä oleva tilanne kestää. Muistutan, että tuki kohdistuu syksyyn. Joulukuun jälkeen kassavirtaa on ollut hyvin niukkaa.

Kustannustuen ansaitseminen on vaatinut vähintään 30 prosentin tulonmenetyksiä tarkastelujaksolla.

Tapparan ja Pelicansin (452 011,31 euroa) ohella eniten tukea keräsi HIFK, yhteensä 421 865,95 euroa.

Helsinkiläisseuran toimitusjohtaja Jukka Valtanen oli luonnollisesti tyytyväinen päivän uutisiin.

– Tämä tukipäätös oli nyt paremmin muotoiltu kuin se maalis-huhtikuuta koskenut, josta jäimme kokonaan ulos. Tämä on iso apu kesäkuun ja lokakuun väliselle ajalle, ilolla otamme sen vastaan näin palkkapäivän alla, Valtanen sanoi MTV Urheilulle.

– Kaikki pitää suhteuttaa kulukuormaan kokonaisuutena. Olemme leikanneet palkkoja ja tehneet muita sopeutustoimia, säästäneet kaikessa, missä voimme. Pitää muistaa, että kulumme ovat kuukaudessa silti noin 600 000-700 000 euroa. Siihen tämän summan voi suhteuttaa, kyseessä on noin vajaan neljän ottelun tuotto.

Apu oli tervetullut, mutta Valtasen mukaan tilannekuva on yhä karu.

– Jos rajoitukset jatkuvat – mikä saattaa olla todennäköistä – edessä on todella raskaita aikoja. Ei pelkästään SM-liigalle, vaan koko suomalaiselle jääkiekolle.

Lue myös:

    Uusimmat