Kolme pienkonetta maahan Yhdysvalloissa

Yhdysvallat pitää maassa viikonloppuna tapahtuneita pienkoneonnettomuuksia tapaturmina, ei terroritekoina.

Yhdysvaltain viranomaiset eivät usko, että maassa viikonlopun aikana tapahtuneet pienkoneonnettomuudet liittyisivät terrorismiin. Kolme Cessna-pienkonetta syöksyi taivaalta tuhoisin seurauksin.

Tampassa Floridassa kone törmäsi pilvenpiirtäjään. Tampalaisessa lakiasiaintoimistossa ei onneksi tehty töitä viikonloppuna. Harhateille lähtenyt pienkone tuli lopulta toimiston ikkunoista sisään.

Pilvenpiirtäjän evakuointi oli onnistunut. Cessna-172 -merkkisen koneen ohjaaja, 15-vuotias nuorukainen oli törmäyksen ainoa kuolonuhri. Hän oli ottanut koneen luvatta läheiseltä lentokentältä.

Rannikkovartioston helikopteri yritti turhaan saada konetta laskeutumaan, jopa F 15-hävittäjiä oli valmiina iskemään Tampan yllä. Viranomaiset eivät tiedä, tähtäsikö nuorukainen juuri pilvenpiirtäjään. He kuitenkin sulkevat jo nyt terrorismin mahdollisuuden pois.

Myös kaksi muuta Cessna-merkkistä pienkonetta on joutunut onnettomuuteen viikonlopun aikana. Kaliforniassa ja Coloradossa koneet tippuivat maahan lentokenttien lähellä. Molempien koneiden ohjaajat saivat surmansa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.01.2002)

Lue myös:

    Uusimmat