Mainos

Kolari vei rekkaa kuljettaneen isän, viisi päivää myöhemmin syntyi odotettu poikavauva – "Aleksin oli juuri tarkoitus jäädä talvilomalle"

4,5-vuotias tuleva isoveli oli innoissaan hieman yli kahden viikon päästä syntyvästä pikkuveljestä. Myös joulu kolkutteli ovella. Suruviesti muutti kuitenkin perheen elämän lopullisesti.

Viime keskiviikkona, 29. marraskuuta kello 11.40, kaksi rekkaa törmäsi Pohjois-Savossa Tuusniemellä. Säiliöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa. Hän oli jämsäläinen mies, josta piti pian tulla kahden lapsen isä.

Tieto onnettomuudesta tavoitti raskaana olleen perheenäidin ja 4,5-vuotiaan pojan. Isällä olisi ollut enää vain muutama päivä töitä jäljellä.

– Aleksin oli juuri tarkoitus jäädä talvilomalle ja jatkaa siitä todennäköisesti isyyslomalle. Kyllä hän sitä hehkuttikin, että kohta jäädään vapaalle. Siihen ei nyt sitten keretty menemään, huokaa kuolleen miehen puolison veli Juha Neuvonen.

Suru-uutinen tavoitti pian miehen lähipiirin. Neuvonen suuntasi välittömästi siskonsa perheen luo tueksi.

– Ei sitä halunnut ymmärtää tai uskoa todeksi. Pakko se oli jossain kohtaa kuitenkin hyväksyä ja ruveta toipumaan.

Viisi päivää onnettomuuden jälkeen perheen poikavauva päätti syntyä maailmaan kaksi viikkoa etuajassa. Oli sunnuntain ja maanantain välinen yö ja kello löi 1.53.

Ihmiset riensivät apuun

Tieto tragediasta saavutti myös Jämsän seudun asukkaat. Monet kysyivät, miten perhettä voisi auttaa. Tällöin kuvioihin astui hyväntekeväisyydestä tunnettu Brother Christmas.

– Monet ottivat häneen yhteyttä, jonka jälkeen hän minuun. Sovimme keräyksestä. Häntä täytyy kiittää kyllä tästä.

Neuvonen kertoo, että Brother Christmas kerää rahaa hänen siskonsa perheen yleiseen elämiseen ja tulevaisuuteen. Lisäksi suunnitelmissa on mahdollinen matka onnettomuuspaikalle.

– Niin sanotusti perheen pääsponsori on nyt poissa. Lisäksi meillä on ideana, että menemme käymään koko suvulla kolaripaikalla keväällä. Suku on sen verran iso, että täytyy varmaan olla melkein linja-auto, jolla ajetaan Aleksin ajama reitti läpi.

Onnettomuudesta on nyt vajaa viikko. Neuvonen ei ole palannut vielä töihin. Hänen siskonsa on vielä muutaman päivän sairaalassa synnytysosastolla.

– Olosuhteet huomioon ottaen meillä on mennyt ihan hyvin. Alkuhetket ja -päivät olivat vaikeimmat. Täytyy kiittää kriisipalveluita, ammattilaiset ovat auttaneet. Toki myös ystävät, läheiset ja kaverit ovat olleet tukena. Kaikkien tuki on ollut korvaamatonta, Neuvonen sanoo.

Perheen tragediasta kertoi aiemmin muun muassa Keskisuomalainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.