Mainos

Kokoomus ryntäsi puolustamaan naisten jäsenyyttä pörssiklubeissa vain päiviä Soini-äänestyksen jälkeen – SDP:n Feldt-Ranta: "Tekopyhyys haiskahtaa kilometrien päähän"

3:58

Kokoomuslaiset poliitikot ovat ilmoittaneet eroavansa Suomalaisen Klubin jäsenyydestä, mikäli yhdistys ei hyväksy jäsenikseen naisia. SDP:n varapuheenjohtaja ihmettelee eroamisuhkauksia suuresti.

Katso videolta Maarit Feldt-Rannan puheenvuoro eduskunnassa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sekä puoluesihteeri Janne Pesonen ovat kertoneet, että aikovat erota Helsingin Suomalaisesta Klubista, mikäli yhdistyksen kokouksessa marraskuussa ei päätetä, että myös naiset saavat liittyä yhdistykseen.

Puoluesihteeri Pesonen ei halunnut kommentoida aiheesta MTV Uutisille.

SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta puolestaan soimaa puolueen tiedotteessa kokoomusjohtajia suuresti.

Hänen mielestään erouhkaukset ovat tekopyhiä, kun otetaan huomioon, että Feldt-Rannan mukaan kokoomuksen miesjohto painosti eduskuntaryhmänsä äänestämään Timo Soinin luottamuksen puolesta.

– Kyllähän tässä haiskahtaa tekopyhyys kilometrien päähän, Feldt-Ranta sanoo tiedotteessa.

– Vaikuttaa siltä, että kokoomuksen johdossa on nyt kova paniikki päällä ja tässä yritetään epätoivoisesti peitellä sitä tosiasiaa, että kokoomus äänesti sellaisen ministerin puolesta, joka iloitsee naisten oikeuksien polkemisesta, Feldt-Ranta jatkaa.

STT:n toimittaja Mimma Lehtovaara kommentoi aihetta twitterissä toteamalla, että Kokoomukseen oltiin yhteydessä itse Pörssiklubin keskiviikkoista äänestystä silmälläpitäen.

Juttua täydennetty kello 18.22.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja