Kokoomusnuoret lopetti "Lähetä pala saippuaa Sanna Marinille" -kampanjan – mutta ei halua pyytää anteeksi: "Keskustelun sävy on tällä kertaa niin herkkä"

Näin kyselytunnilla keskusteltiin hoitajamitoituksesta 0:52
Video: Hoitajamitoituksia käsiteltiin eduskunnan kyselytunnilla viime viikolla.

Kokoomusnuoret lanseerasi eilen ”Lähetä pala saippuaa Sanna Marinille” -kampanjan. Kohua herättänyt kampanja lopetettiin tänään.

Sosiaalisessa mediassa käynnistetyn kampanjan taustalla oli SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin kanta hoitajamitoitusta koskeneessa äänestyksessä.

Marin äänesti marraskuussa Tampereen kaupunginvaltuustossa hoitajamitoituksen laskun puolesta, mutta allekirjoitti eduskunnassa vanhustenhoitoa koskeneen välikysymyksen ja ryöpytti täysistunnossa kokoomusta aiheeseen liittyen.

– Toiminnassa on selkeä ristiriita, josta pitää voida osoittaa kritiikkiä. Kampanja oli ylilyönti, mutta keskustelu sinällään on tarpeen, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos kommentoi MTV Uutisille.

Puheenjohtaja ei näe syytä pyytää anteeksi

Kysyttäessä siitä, näkeekö Kokoomusnuoret syytä pyytää anteeksi Sanna Marinilta, Vuornos ei vastaa myöntävästi.

– On selkeästi parempi pysyä asiapitoisessa keskustelussa kuin lähettää esimerkiksi saippuaa. Selkeästi keskustelun sävy on tällä kertaa niin herkkä, että sinne ei sovi mikään muu kuin asiapitoinen keskustelu, Vuornos vastaa.

– Koettiin hyväksi tavaksi se, että käydään keskustelua pelkästään keskustelun kautta, Vuornos lisää.

Vuornos painottaa, että minkään puolueen puheenjohtajan ympärillä ei tule olla sädekehää, vaan myös heidän kanssaan tulee voida käydä kriittistä keskustelua.

"Lopetettiin siksi, että viesti ei välittynyt parhaalla mahdollisella tavalla"

Tuohtumusta herättänyt kampanja lopetettiin tänään hieman ennen puoltapäivää. Järjestön saamat saippuat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Vuornoksen mukaan emopuolueelta tai sen poliitikoilta ei ole tullut päivän aikana viestejä kampanjaan liittyen.

– Kampanja lopetettiin siksi, että viesti, jonka halusimme välittää SDP:n kaksilla rattailla kulkemisesta, ei välittynyt parhaalla mahdollisella tavalla. Näimme, että on parempi keskittyä ihan perinteisiin asiapitoisiin viesteihin tässä, Vuornos toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat