Mainos

Pääsevätkö naiset jatkossa Pörssiklubin jäseniksi? Ensimmäinen äänestys tällä viikolla

1:33

Helsingin Pörssiklubi äänestää naisten mahdollisesta jäsenyydestä keskiviikkona.

Klubilta ei haluta ennakoida, miten äänestyksessä käy. Näin ollen Klubi ei myöskään kommentoi, millaista keskustelua naiskysymys on aiheuttanut tai onko asia mahdollisesti herättänyt jäsenissä ristiriitoja.

Video: Helsingin pörssiklubi ei hyväksy naisjäseniä (27.11.2017)

Äänestyksessä vaaditaan kahden kolmasosan enemmistö naisjäsenten puolesta. Lisäksi tällainen tulos vaaditaan kahdessa perättäisessä kokouksessa. Jos tämänviikkoinen kokous hyväksyy naiset, olisi ratkaiseva toinen kokous marraskuun alkupuolella.

Yhdistys on teettänyt jäsenkyselyn, jonka tuloksista kerrottiin maaliskuussa. Niiden mukaan naisten jäsenyyden kannalla oli yli puolet vastaajista, mutta vastustajia oli heitäkin yli 46 prosenttia.

Pörssiklubi toimii Pörssisäätiön omistamissa tiloissa Helsingin ydinkeskustassa. STT:n tavoittama säätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ei halua äänestyksen alla kommentoida tilannetta tai ottaa Klubin sisäisiin asioihin kantaa. Aiemmin Lounasmeri on muun muassa Twitterissä kertonut, että Pörssisäätiö aikoo irtisanoa Klubin vuokrasopimuksen ja neuvotella uudelleen ehdoista.

Helsingin Pörssiklubi perustettiin keväällä 1910.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja