Kokoomuksen teemana "vastuullinen markkinatalous"

Kokoomuksen puheenjohtaja arvostelee suomalaisen yhteiskunnan järjestelmäkeskeisyyttä.

Kokoomus lähtee eduskuntavaaleihin teemalla "vastuullinen markkinatalous". Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan kokoomus lähtee siitä, että markkinatalouden mekanismit on avoimesti valjastettava tuottamaan hyvinvointia suomalaisille.

Kokoomuksen vaaliohjelma esiteltiin puoluevaltuuston kokouksessa Finlandia-talossa tänään. Katainen korosti puheessaan, että kokoomukselle markkinatalous on vain keino ja väline, ei itsetarkoitus, päämäärä eikä ylijumala. Markkinataloudelle täytyy osata luoda rajat.

- Vastuullinen markkinatalous kunnioittaa ihmisyyttä ja ihmistä. Siinä huomioidaan myös ekologisuus ja kunnioitetaan luonnon ainutkertaisuutta.

Katainen arvosteli myös suomalaisen yhteiskunnan järjestelmäkeskeisyyttä. Kataisen mukaan monet ihmiset jäävät järjestelmien ulkopuolelle. Töitä ei voi tehdä, vaikka saisikin, koska järjestelmä on liian monimutkainen.

- Kun ihminen on käynyt jo Kuussakin, ei kai ahkeruuden rakentaminen yhteiskuntaan voi ylivoimaista olla. Älkää valtiollistako ihmisiä, vaan inhimillistäkää valtio, kokoomusjohtaja julisti.

Puolueen vaaliohjelma on 30-sivuinen taskuun mahtuva kirjanen, jossa kokoomuksen tavoitteet esitellään tavallisten ihmisten kuvitteellisten tarinoiden kautta. Ohjelmassa esitetään muun muassa perintöveron asteittaista poistamista kokonaan. Uudistus aloitettaisiin poistamalla perintö- ja lahjavero kokonaisuudessaan puolisolta, lapsilta ja omilta vanhemmilta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat