Koko Suomi leipoo -voittaja liikuttui tittelistään: "Todistin, että hulluimmatkin unelmat voivat käydä toteen"

2:17
Hän on Koko Suomi leipoo -sarjan voittaja!

Koko Suomi leipoo -Supersuositun leivontaohjelman finaalia seurasi lähes 700 000 ihmistä. 

Anne Kukkohovin juontaman Koko Suomi leipoo -sarjan eilisessä jaksossa kovatasoisen kauden kolme parasta kotileipuria ottivat toisistaan mittaa tiukassa finaalissa. Voittajaksi nousi Ilmarisesta kotoisin oleva Amanda Alilonttinen.

Finaalia seurasi lähes 700 000 ihmistä MTV3 ja AVA -kanavilla ja finaalin keskikatsojamäärä oli lähes puoli miljoonaa. *

Alilonttinen liikuttuu yhä miettiessään voittoaan.

– Olen niin kiitollinen tästä kokemuksesta, ihmisistä, voitosta ja opeista mitä sain. Todistin, että hulluimmatkin unelmat ja haaveet voivat käydä toteen. Voiton jälkeen olen jatkanut leipomista ja olen saanut siihen ohjelman myötä vain lisää intoa ja kunnianhimoa, hän kuvailee. 

LUE MYÖS: 

Ohjelman pitkäaikainen tuomari, leipomo- ja ravintolayrittäjä Markus Hurskainen kehuu ohjelman leipurien tason olleen lähtökohtaisesti korkea. 

– Huomioitavaa on se, että finaaliin yltänyt porukka kehittyi kisan kuluessa aivan valtavasti. Alkuvaiheessa selkeä kärkiryhmä ei vielä erottunut. Kotileivonta on kehittynyt ja mennyt muutamassa vuodessa valtavasti eteenpäin, Hurskainen sanoo.

Voittajaa Hurskainen kehuu harmoniseksi ja kokonaisuudet hallitsevaksi leipuriksi. 

– Vaikka kilpailu ei mennyt 100-prosenttisesti putkeen joka tehtävän osalta, Amanda keräsi aina itsensä ja pystyi aina tiukan paikan tullen ylittämään itsensä ja tuottamaan hurjan upeita makuelämyksiä.

Koko Suomi leipoo -ohjelman voitosta haaveilevat voivat hakea nyt mukaan ohjelmaan. Kesällä kuvattavan ohjelman haku on auki täällä.

– Koko Suomi Leipoo -kilpailu on vuosi vuodelta tasokkaampi ja osoittaa myös, että leivonta on nouseva trendi yhä nuorempien elämässä. Rohkaisen kaikenikäisiä visuaalisen ja kekseliään leivonnan taitureita kotikeittiöistä hakemaan heti mukaan uudelle kaudelle, jota kuvataan jo ensi kesänä, sanoo ohjelman vastaava tuottaja Kati Launiainen.

*Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus, 4+ vuotiaat suomalaiset ja TotalTV-raportointi 3+ vuotiaat suomalaiset ja Adobe Analytics. Tavoittavuus = vähintään 3 minuuttia yhtäjaksoista katselua. Katseluosuus = ko ohjelman osuus kaikesta tv:n katselusta ohjelman esitysaikaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja