Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin.
Kokkisota-keittiössä tuoreimassa jaksossa punaisen ja vihreän keittiön vieraina nähtiin mediapersoona Jenni Poikelus sekä koomikko Ali Jahangiri. Kokkeina Linnea Vihonen ja Teemu Laurell.
Kokkisota jatkuu läpi kesän tuorein jaksoin. Vieraina nähdään vieläJohanna Rusanen ja Janina Fry, Maarit Poussa ja Pete Lattu sekä Susanna Laineja Emma Kimiläinen.
Kokkien pikatehtävä
Raaka-aineet:
Pimientos de Padrón -chilipaprika
Jalotempe
kiinankaali
pensasmustikka
vaahtokarkki
puiset vartaat
perusraaka-aineet
Pikatehtävä vihreä keittiö / Linnea
Lämminpaistos kiinankaalista
Kuori ja suikaloi kiinankaali ja paista se rypsiöljyssä. Mausta soijalla, riisiviinietikalla, tuoreella timjamilla, raastetulla sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
Asettele lautaselle. Koristele mustikoilla ja tuoreilla yrteillä.
Pilkottu chilipaprika ja vaahterasiirapilla glaseerattu Jalotempe plus basilikasalaatti päälle
Viipaloi chilipaprikat ja paista pannulla öljyssä. Leikkaa Jalotempestä pötkö vartaaseen. Glaseeraa tempepötkö vaahterasiirapilla. Liekitä varrasta hetki kaasuhellan liekillä ja laita paistumaan pannulle chilipaprikoiden kanssa.
Pyöräytä silpottua basilikaa sitruunamehussa.
Asettele chilipaprikat lautaselle. Ota tempe pois vartaasta ja laita se chilipaprikoiden päälle. Viimeistele sitruunamehussa pyöräytetyllä basilikalla ja raasta sitruunankuorta päälle.
Vaahtokarkkivarras
Mausta kaura creme fraiche sitruunamehulla ja vaahterasiirapilla.
Pistä vaahtokarkki vartaaseen ja liekitä sitä hetki kaasuhellan liekillä. Lisää vartaaseen muutama mustikka.
Tarjoile vaahtokarkkivarras ja creme fraiche. Ripottele annoksen päälle hienonnettua vaahtokarkkia ja koristele timjamilla.
Pikatehtävä punainen keittiö / Teemu
Kiinankaalisalaatti
Suikaloi kiinankaali. Tee vinegretti-kastike sekoittamalla riisiviinietikkaa, seesamiöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita vinegretti kaalin kanssa.
Viimeistele salaatti korianterilla ja tarjoile.
Tempe-varras ja seesamijugurtti
Leikkaa tempestä pötkö vartaaseen. Marinoi tempepötkö soijalla, riisiviinietikalla ja raastetulla sitruunankuorella. Grillaa varrasta hetki kaasuhellan liekillä ja paista sitten pannulla oliiviöljyssä.
Tee lisukkeeksi seesamijugurtti sekoittamalla 1 dl jugurttia, ½ dl creme fraichea, raastettua sitruunankuorta, loraus seesamiöljyä ja ripaus suolaa.
Tee vartaalle kastike sekoittamalla loraus soijaa, seesamiöljyä ja hunajaa keskenään.
Laita tempe-varras ja seesamijugurtti tarjolle ja koristele korianterilla. Laita kastike erilliseen kippoon.
Päätehtävä vihreä keittiö / Linnea ja Jenni Poikelus
Raaka-aineet:
majoneesi
kanasuikaleet
Carbonara-pussipasta
kurkku
jääsalaatti deliverden
Tupla, Susu ja Kinder Maxi
perusraaka-aineet
Smoothie
Soseuta blenderissä kurkku, salaatti, tuoreita yrttejä, raastettua sitruunankuorta ja jääpala.
Tarjoile lasista ja koristele ohueksi leikatuilla salaattisuikaleilla.
Kanapihvit
Aja pussipastaa sileäksi cutterissa. Soseuta myös kanasuikaleet. Tee pihvimassa sekoittamalla kanaan ½ dl jauhettua pussipastaa, keltuainen, 1 rkl kermaa, suolaa ja pippuria. Muotoile massasta pieniä pihvejä ja leivitä ne korppujauholla. Paista pihvit pannulla rypsiöljyssä kypsäksi ja purista päälle sitruunamehua.
Asettele pihvit lautaselle salaatinlehtien päälle. Raasta sitruunankuorta antamaan makua ja viimeistele vielä tuoreilla yrteillä ja sitruunanviipaleilla.
Välipasta
Raasta kurkusta raastetta ja marinoi se valkoviinietikalla, raastetulla sitruunankuorella, pippurilla ja suolalla. Keitä pussicarbonara ohjeen mukaan ja sekoita marinoitu kurkkuraaste sekaan.
Tee majoneesi sekoittamalla 1 dl majoneesia, 1 tl savupaprikajauhetta, 1 tl paprikajauhetta, 1 tl cayennepippuria ja ripaus suolaa.
Paista kanasuikaleita rypsiöljyssä ja hienonnetussa lehtipersiljassa. Raasta sekaan suklaata.
Leikkaa kurkusta ohuita lastuja.
Annostele tortilla lautaselle ja pistä majoneesi sen päälle. Laita lautaselle salaattia ja suklaakanaa ja tee kurkkulastuista nättejä rullia koristeeksi. Raasta päälle vielä suklaata.
Suklaakeitto
Sulata suklaapatukat kermaan kattilassa.
Annostele keittolautaselle ja pistä sekaan suklaapalasia.
Päätehtävä punainen keittiö / Teemu ja Ali Jahangiri
Raaka-aineet:
karitsan kyljykset
kurkuma
etanoita purkissa
halvaa
seesamileipä
perusraaka-aineet
Etanoita ja seesamileipä
Valuta purkkietanat siivilässä. Paista etanat pannulla voissa ja hienonnetussa valkosipulissa. Pyörittele etanoita kevyesti pannulla ja liekitä ne Cointreau-liköörillä.
Pilko kaksi sipulia ja freesaa niitä kattilassa öljyssä. Lisää kasvislientä ja pilkottua perunaa. Suurusta Maizenalla ja mausta kurkumalla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Riko keiton sekaan kolme kananmunaa ja anna niiden kypsyä sekoittamatta.
Karitsan kare ja minttujugurtti
Sekoita öljy, oreganoa, korianteria ja kuminansiemeniä ja hiero ne kareen pintaan. Grillaa nopeasti grillipannulla noin 1–2 minuutin ajan ja pistä folioon vetäytymään. Grillaa pannulla myös sitruunan puolikkaat.