Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kokkisota-keittiössä vieraina Jenni Poikelus ja Ali Jahangiri – näin valmistuvat maukkaat kanapihvit!

MTV Oy / Liisa-Sofia Nikula
Julkaistu 08.07.2021 20:02
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin.

Kokkisota-keittiössä tuoreimassa jaksossa punaisen ja vihreän keittiön vieraina nähtiin mediapersoona Jenni Poikelus sekä koomikko Ali Jahangiri. Kokkeina Linnea Vihonen ja Teemu Laurell.

Kokkisota jatkuu läpi kesän tuorein jaksoin. Vieraina nähdään vielä Johanna Rusanen ja Janina Fry, Maarit Poussa ja Pete Lattu sekä Susanna Laine ja Emma Kimiläinen.

Kokkien pikatehtävä

Raaka-aineet:

  • Pimientos de Padrón -chilipaprika
  • Jalotempe
  • kiinankaali
  • pensasmustikka
  • vaahtokarkki
  • puiset vartaat
  • perusraaka-aineet
  • Pikatehtävä vihreä keittiö / Linnea

    Lämminpaistos kiinankaalista

    Kuori ja suikaloi kiinankaali ja paista se rypsiöljyssä. Mausta soijalla, riisiviinietikalla, tuoreella timjamilla, raastetulla sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.

    Asettele lautaselle. Koristele mustikoilla ja tuoreilla yrteillä.

    Pilkottu chilipaprika ja vaahterasiirapilla glaseerattu Jalotempe plus basilikasalaatti päälle

    Viipaloi chilipaprikat ja paista pannulla öljyssä. Leikkaa Jalotempestä pötkö vartaaseen. Glaseeraa tempepötkö vaahterasiirapilla. Liekitä varrasta hetki kaasuhellan liekillä ja laita paistumaan pannulle chilipaprikoiden kanssa.

    Pyöräytä silpottua basilikaa sitruunamehussa.

    Asettele chilipaprikat lautaselle. Ota tempe pois vartaasta ja laita se chilipaprikoiden päälle. Viimeistele sitruunamehussa pyöräytetyllä basilikalla ja raasta sitruunankuorta päälle.

    Vaahtokarkkivarras

    Mausta kaura creme fraiche sitruunamehulla ja vaahterasiirapilla.

    Pistä vaahtokarkki vartaaseen ja liekitä sitä hetki kaasuhellan liekillä. Lisää vartaaseen muutama mustikka.

    Tarjoile vaahtokarkkivarras ja creme fraiche. Ripottele annoksen päälle hienonnettua vaahtokarkkia ja koristele timjamilla.

    Pikatehtävä punainen keittiö / Teemu

    Kiinankaalisalaatti

    Suikaloi kiinankaali. Tee vinegretti-kastike sekoittamalla riisiviinietikkaa, seesamiöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita vinegretti kaalin kanssa.

    Viimeistele salaatti korianterilla ja tarjoile.

    Tempe-varras ja seesamijugurtti

    Leikkaa tempestä pötkö vartaaseen. Marinoi tempepötkö soijalla, riisiviinietikalla ja raastetulla sitruunankuorella. Grillaa varrasta hetki kaasuhellan liekillä ja paista sitten pannulla oliiviöljyssä.

    Tee lisukkeeksi seesamijugurtti sekoittamalla 1 dl jugurttia, ½ dl creme fraichea, raastettua sitruunankuorta, loraus seesamiöljyä ja ripaus suolaa.

    Tee vartaalle kastike sekoittamalla loraus soijaa, seesamiöljyä ja hunajaa keskenään.

    Laita tempe-varras ja seesamijugurtti tarjolle ja koristele korianterilla. Laita kastike erilliseen kippoon.

    Liekitetyt chilipaprikat

    Paista kokonaiset chilipaprikat pannulla oliiviöljyssä ja liekitä pintaa halutessasi kaasupolttimella. Mausta suolalla.

    Jälkkäri

    Laita vaahtokarkkeja vartaaseen ja liekitä pinta ruskeaksi kaasupolttimella.

    Valmista mustikka creme fraiche murskaamalla 1 dl mustikoita creme fraicheen. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja tomusokerilla.

    Tarjoile vaahtokarkkivarras mustikka creme fraichen kera.

    Päätehtävä vihreä keittiö / Linnea ja Jenni Poikelus

    Raaka-aineet:

    • majoneesi
    • kanasuikaleet
    • Carbonara-pussipasta
    • kurkku
    • jääsalaatti deliverden
    • Tupla, Susu ja Kinder Maxi
    • perusraaka-aineet

    Smoothie

    Soseuta blenderissä kurkku, salaatti, tuoreita yrttejä, raastettua sitruunankuorta ja jääpala.

    Tarjoile lasista ja koristele ohueksi leikatuilla salaattisuikaleilla.

    Kanapihvit

    Aja pussipastaa sileäksi cutterissa. Soseuta myös kanasuikaleet. Tee pihvimassa sekoittamalla kanaan ½ dl jauhettua pussipastaa, keltuainen, 1 rkl kermaa, suolaa ja pippuria. Muotoile massasta pieniä pihvejä ja leivitä ne korppujauholla. Paista pihvit pannulla rypsiöljyssä kypsäksi ja purista päälle sitruunamehua.

    Asettele pihvit lautaselle salaatinlehtien päälle. Raasta sitruunankuorta antamaan makua ja viimeistele vielä tuoreilla yrteillä ja sitruunanviipaleilla.

    Välipasta

    Raasta kurkusta raastetta ja marinoi se valkoviinietikalla, raastetulla sitruunankuorella, pippurilla ja suolalla. Keitä pussicarbonara ohjeen mukaan ja sekoita marinoitu kurkkuraaste sekaan.

    Hienonna tuoreita yrttejä päälle ja tarjoile.

    Tortillalätty ja suklaakanaa

    Valmista tortillataikina sekoittamalla 1 dl jauhoja, 1 dl vettä, loraus öljyä ja ripaus suolaa. Paista taikinasta tortillalätty öljyssä pannulla.

    Tee majoneesi sekoittamalla 1 dl majoneesia, 1 tl savupaprikajauhetta, 1 tl paprikajauhetta, 1 tl cayennepippuria ja ripaus suolaa.

    Paista kanasuikaleita rypsiöljyssä ja hienonnetussa lehtipersiljassa. Raasta sekaan suklaata.

    Leikkaa kurkusta ohuita lastuja.

    Annostele tortilla lautaselle ja pistä majoneesi sen päälle. Laita lautaselle salaattia ja suklaakanaa ja tee kurkkulastuista nättejä rullia koristeeksi. Raasta päälle vielä suklaata.

    Suklaakeitto

    Sulata suklaapatukat kermaan kattilassa.

    Annostele keittolautaselle ja pistä sekaan suklaapalasia.

    Päätehtävä punainen keittiö / Teemu ja Ali Jahangiri

    Raaka-aineet:

    • karitsan kyljykset
    • kurkuma
    • etanoita purkissa
    • halvaa
    • seesamileipä
    • perusraaka-aineet

    Etanoita ja seesamileipä

    Valuta purkkietanat siivilässä. Paista etanat pannulla voissa ja hienonnetussa valkosipulissa. Pyörittele etanoita kevyesti pannulla ja liekitä ne Cointreau-liköörillä.

    Paista puolitettu seesamileipä karitsan paistorasvassa grillipannulla.

    Annostele leipä lautaselle ja etanat sen päälle.

    Alin mysteerisoppa

    Pilko kaksi sipulia ja freesaa niitä kattilassa öljyssä. Lisää kasvislientä ja pilkottua perunaa. Suurusta Maizenalla ja mausta kurkumalla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Riko keiton sekaan kolme kananmunaa ja anna niiden kypsyä sekoittamatta.

    Karitsan kare ja minttujugurtti

    Sekoita öljy, oreganoa, korianteria ja kuminansiemeniä ja hiero ne kareen pintaan. Grillaa nopeasti grillipannulla noin 1–2 minuutin ajan ja pistä folioon vetäytymään. Grillaa pannulla myös sitruunan puolikkaat.

    Sekoita 1 dl jugurttia, 1 tl kuivattua minttua, loraus sitruunamehua, loraus hunajaa ja suolaa.

    Annostele kareet lautaselle minttujugurtin ja grillattujen sitruunanpuolikkaiden kera. Viimeistele tuoreella timjamilla.

    Halvanyytit

    Kostuta riisipaperi ja puolita se. Lisää riisipapereiden päälle rouhittua halvaa ja kääri niistä nättejä nyyttejä.

    Annostele nyytit ja ripottele päälle rouhittua halvaa, raastettua sitruunankuorta ja basilikaa.

    Lue lisää: Sikke Sumari joutui jäämään pois Kokkisodan kuvauksista, kun Koronavilkku hälytti - juontajakollega riensi paikkaamaan

    Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

    Lisää aiheesta:

    Susanna Laine ja Emma Kimiläinen ottavat toisistaan mittaa Kokkisodassa! Näin syntyy gourmet-annos kaurahiutaleistaSalkkarit-tähdet Kokkisota-keittiössä: "Suomen yksi kalleimista kuorrutuksista"Kokkisodassa nähdään Helena Ahti-Hallberg ja Janne Virtanen – miten paistetaan täydellinen entrecôte-pihvi? Katso resepti!Kokkisodassa nähdään ex-aviopari Martina ja Esko – katso tästä jakson herkulliset reseptit!Kokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa kokataan Kiti Kokkosen ja Janne Katajan kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!
    KokkisotaKari AihinenSikke SumariTV-ohjelmat

    Tuoreimmat aiheesta

    Kokkisota
    • 25.7.12:30
      Seurapiirit

      TV-kokki Tommi Tuominen: Kihlat

    • 3.6.05:15
      Lääkkeet

      Apteekkari: Potilaat saavat outoja reseptiviestejä – johtanut vaarallisiin väärinkäsityksiin

    • 31.3.15:30
      TV-ohjelmat

      Kokkisota-ohjelma sai uuden juontajan

    • 11.12.202410:45
      Teemu Laurell

      Teemu Laurell tekee ruokamatkan Suomen halki uudessa ohjelmassa – mukana tähtivieraita

    • 19.10.202321:02
      Viiden jälkeen

      TTK:takin tuottanut Saku Tuominen ja Jari Keränen ovat ideoineet satoja tv-ohjelmia: "Luin sunnuntain Hesarin ja keksin jokaiselta sivulta uuden ohjelmaidean"