Kokkisodan uusi kasvo Linnea Vihonen tyrmää ennakkoluulot: "On olemassa myös hyviä eineksiä"

1990-luvun klassikkosarja Kokkisota palaa jälleen ruutuun. Uudella kaudella lieden äärelle on saatu myös uusi kokki. 

Kokkisodanuusin ammattilaisvahvistus Linnea Vihonen vannoo erityisesti luomuruokien ja merenelävien nimeen. 

Video: Kari Aihinen ja Vappu Pimiä sanailevat kesken Kokkisodan!

– Olen suuri kotimaisen kalan ystävä, minulle kelpaa myös vähän halvempi lahna tai muu, Vihonen sanoo. 

– Ei oikeastaan ole sellaista raaka-ainetta, josta en pitäisi. Ehkä huonot einekset, sillä on olemassa myös hyviä eineksiä! Hyvät ovat sellaisia, joissa ei ole käytetty paljon lisä- ja säilöntäaineita.

Tämän hetken kausiherkuksi Vihonen nimeää juurisellerin, jota kertoo itse tehneensä viime aikoina usein.

– Juuriselleri pestään hyvin, laitetaan uuni 200 asteeseen niin, että veitsi menee läpi ja sitten jäähtyneenä kuoritaan. Sen voi sen jälkeen vaikka vielä paistaa pihveinä voissa tai repiä ihan sellaisenaan paloiksi ruskean voin kanssa, kokki vinkkaa.

Kokkisota MTV3 -kanavalla torstaisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat