Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kokkisodan kolmannessa jaksossa nähdään yllätys! Katso tästä jakson herkulliset reseptit

MTV Oy / Liisa-Sofia Nikula
Julkaistu 10.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin.

Jääkiekon MM-kisojen vuoksi muutaman viikon hengähdystauon pitänyt Kokkisota-kausi pääsee jälleen täyteen vauhtiin.

Kokkauskisan uuden kauden kolmannessa jaksossa vieraana ovat muusikot Jesse Markin ja Kasmir. Kokkisotureina nähdään Serko Rantanen ja Tommi Tuominen.

Juontajana jaksossa nähdään Sikke Sumaria tuuraava Vappu Pimiä.

Lue lisää: Sikke Sumari joutui jäämään pois Kokkisodan kuvauksista, kun Koronavilkku hälytti - juontajakollega riensi paikkaamaan

Pikatehtävässä syntyy festariruokaa, eli jotain, mitä voi syödä hampurilaistaskusta. Aineksista löytyy muun muassa hernemaissipaprikaa – mitähän tästä tulee?

Kasmir on koulutukseltaan kokki ja ehdottaa kaikkien yllätykseksi, että he Jessen kanssa haastavat Serkon ja Tommin. Haaste otetaan vastaan - kuinka muusikoiden käy?

Kokkien pikatehtävä

Pikatehtävä vihreä keittiö / Serko

eps3_pikatehtava_vihrea

Päärynäpaloja ja sipsejä hemapa-tahnan ja kuminajugurtin kera.

Pyöräytä possusipsit paprika- ja savupaprikajauheessa.

Tee tahna soseuttamalla herne-maissi-paprika-seos, tuoreita yrttejä, oliiviöljyä, loraus siirappia ja valkoviinietikkaa keskenään.

Valmista jugurtti sekoittamalla kuivakuminaa ja jugurttia keskenään. Mausta suolalla.

Viipaloi päärynästä viipaleita.

Asettele päärynäviipaleet ja sipsit hampurilaistaskuun. Laita päälle hemapa-tahnaa ja kuminajugurttia.

Karamellisoitua päärynää juustossa (ei näy alla olevassa kuvassa)

Viipaloi päärynä. Karamellisoi päärynäviipaleet pannulla sokerissa ja voissa. Raasta huoneenlämpöisestä juustosta raastetta ja pyöräytä karamellisoitu päärynä juustossa.

Tarjoile juustossa pyöräytetyt päärynäviipaleet hampurilaistaskussa.

Brandy-shotit

Tarjoile brandya shottilaseista.

Punainen keittiö / Tommi

eps3_pikatehtava_punainen_

Juustokastikkeella ja hemapa-salsalla täytetty hemapa-flatbread

Valmista flatbread soseuttamalla herne-maissi-paprika-seosta, 1,5 dl maitoa, 1 kananmuna, 4 rkl vehnäjauhoja, 2 rkl perunajauhoja ja ripaus suolaa. Paista taikina pannulla.

Valmista salsa sekoittamalla keskenään pilkottua tuoretta paprikaa, herne-maissi-paprika-seosta ja oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valmista juustokastike raastamalla 175 g juustoa ja sulattamalla se kattilassa. Lisää sekaan ½ dl kermaa. Mausta savupaprikajauheella, paprikajauheella ja cayennepippurilla.

Laita flatbreadin sisälle salsaa, juustokastiketta, rouhittuja possusipsejä ja tuoreita yrttejä. Tarjoile hampurilaistaskussa.

Päätehtävä

eps3_paatehtava_vihrea_2_

Vihreä keittiö / Kasmir ja Jesse Markin

– erilaisia paloja broilerista

– mangochili-tahna

– keittobanaani

– lehtitaikinaa

– mansikoita

– kondensoitu maito

– perusraaka-aineet

Kana-keittobanaanimuhennos ja lehtitaikinanaan-leipä

eps3_paatehtava_vihrea_1_

Viipaloi keittobanaanit ja uppopaista ne rypsiöljyssä.

Paista kanapalat paistokasarissa. Käytä paistamiseen rypsiöljyä ja mausta suolalla. Lisää kypsien kanapalojen sekaan 1 dl kanalientä, 1 dl kermaa ja 1 rkl mangochili-tahnaa ja hauduttele kasarissa. Sekoita uppopaistetut keittobanaanit muhennoksen sekaan.

Revi lehtitaikinasta palasia ja paista niistä uunissa ”naan-leipää”.

Asettele muhennos ja leipä lautasille. Tarjoillessa lisää muhennoksen päälle vielä jugurttikvenelli.

Kanaa lehtitaikinassa

Paista kanapaloille pannulla väri pintaan ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kääri palojen ympärille lehtitaikinaa ja paista uunissa kypsäksi.

eps3_paatehtava_vihrea_3_

Mansikka-keittobanaani-jälkkäri

eps3_paatehtava_vihrea_4_

Viipaloi keittobanaanit ja uppopaista ne rypsiöljyssä. Valmista kastike soseuttamalla keskenään tuoreita mansikoita ja kondensoitua maitoa.

Asettele lautaselle tuoreita mansikoita ja uppopaistettua keittobanaania. Kaada päälle kastiketta.

Punainen keittiö / Tommi ja Serko

– ankan rintafilee

– kyssäkaali

– Lake Bodom Lager

– silken tofu

– kookosjuoma

– tyrnimarjoja

– perusraaka-aineet

eps3_paatehtava_punainen_1_

Olutliemi ja uppopaistettu silken tofu

Valmista liemi keittämällä kasvislientä, 1 dl olutta, 1 rkl raastettua sitruunankuorta, loraus paahdettua seesamiöljyä ja 1 tl soijaa. Siivilöi keitetty liemi. Leikkaa kyssäkaali pieneksi kuutioksi ja kypsytä siivilöidyssä liemessä.

Leikkaa tofusta viipaleita ja marinoi ne soijalla. Paneroi tofuviipaleet maissijauholla, jonka jälkeen uppopaista niitä 3 minuuttia 175-asteisessa rypsiöljyssä.

Asettele uppopaistetut tofupalat matalalle lautaselle ja koristele yrteillä. Laita liemi esille kippoon. Nauti kastamalla tofut liemeen.

eps3_paatehtava_punainen_2_

Paahdettua ankanrintaa, kyssäkaaliravioleja ja olutkastike

Tee terävällä veitsellä ankanrinnan rasvapuolelle leveyssuunnassa viiltoja. Laita ankanrinta kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Nosta pikkuhiljaa lämpöä ja anna paistua omassa rasvassaan. Kun liha on tarpeeksi kypsää, käännä se ja paista toiselta puolelta muutaman minuutin ajan.

Ota kypsä ankanrinta pois pannulta ja jätä rasva pannuun kastiketta varten. Laita liha vetäytymään.

Valmista kastike lisäämällä ankanrasvaan pannulle loraus olutta, tuoretta timjamia, tuoretta rosmariinia, ripaus fariinisokeria ja kermaa. Keitä kastike kasaan.

Valmista kyssäkaalisiivujen keitinliemi keittämällä kasvislientä, 1 dl olutta, 1 rkl raastettua sitruunankuorta, loraus paahdettua seesamiöljyä ja 1 tl soijaa. Siivilöi keitetty liemi.

Kuori kyssäkaali ja viipaloi siitä mandoliinilla ohuen ohuita siivuja. Keitä siivut nopeasti liemessä. Soseuta tofu pieneen määrään oliiviöljyä ja mausta suolalla. Tee ravioleja laittamalla soseutettua tofua kyssäkaalisiivujen sisään ja muotoile ravioleiksi.

Asettele raviolit lautaselle ja viipaloi ankanrinta. Asettele liha raviolien päälle ja lorauta kastiketta lihalle. Koristele yrteillä.

eps3_paatehtava_punainen_3_

Kookostyrni-clafoutis ja kookoskastike

Sekoita keskenään 1,5–2 dl kookosjuomaa, 2 kananmunaa, 1,5 dl vehnäjauhoja sekä ripaus sokeria ja suolaa. Laita taikina voilla voideltuun uunivuokaan ja pistä 8 minuutin ajaksi uuniin kypsymään. Ota taikina pois uunista ja lisää päälle tyrnimarjoja ja tomusokeria. Laita uuniin vielä 4 minuutiksi kypsymään.

Valmista kookoskastike sekoittamalla 1dl kookosjuomaa, 2 rkl creme fraichea ja 1 rkl kondensoitua maitoa.

Tarjoile clafoutis suoraan uunivuoasta ja kastike erillisestä kiposta. Koristele tyrnimarjoilla.

Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

Lisää aiheesta:

Susanna Laine ja Emma Kimiläinen ottavat toisistaan mittaa Kokkisodassa! Näin syntyy gourmet-annos kaurahiutaleistaKokkisota-keittiössä vieraina Jenni Poikelus ja Ali Jahangiri – näin valmistuvat maukkaat kanapihvit! Kokkisodassa nähdään Helena Ahti-Hallberg ja Janne Virtanen – miten paistetaan täydellinen entrecôte-pihvi? Katso resepti!Kokkisodan neljännessä jaksossa keittiön valaisevat Marco Bjurström ja Arja Koriseva – katso tästä jakson herkulliset reseptit!Kokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa kokataan Kiti Kokkosen ja Janne Katajan kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!
KokkisotaKlassikkoreseptitKari AihinenSikke SumariKeittiöTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Kokkisota
  • 25.7.12:30
    Seurapiirit

    TV-kokki Tommi Tuominen: Kihlat

  • 3.6.05:15
    Lääkkeet

    Apteekkari: Potilaat saavat outoja reseptiviestejä – johtanut vaarallisiin väärinkäsityksiin

  • 31.3.15:30
    TV-ohjelmat

    Kokkisota-ohjelma sai uuden juontajan

  • 11.12.202410:45
    Teemu Laurell

    Teemu Laurell tekee ruokamatkan Suomen halki uudessa ohjelmassa – mukana tähtivieraita

  • 19.10.202321:02
    Viiden jälkeen

    TTK:takin tuottanut Saku Tuominen ja Jari Keränen ovat ideoineet satoja tv-ohjelmia: "Luin sunnuntain Hesarin ja keksin jokaiselta sivulta uuden ohjelmaidean"