Kokkisodan kolmannessa jaksossa nähdään yllätys! Katso tästä jakson herkulliset reseptit

Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin.

Jääkiekon MM-kisojen vuoksi muutaman viikon hengähdystauon pitänyt Kokkisota-kausi pääsee jälleen täyteen vauhtiin.

Kokkauskisan uuden kauden kolmannessa jaksossa vieraana ovat muusikot Jesse Markin ja Kasmir. Kokkisotureina nähdään Serko RantanenjaTommi Tuominen.

Juontajana jaksossa nähdäänSikke Sumariatuuraava Vappu Pimiä.

Pikatehtävässä syntyy festariruokaa, eli jotain, mitä voi syödä hampurilaistaskusta. Aineksista löytyy muun muassa hernemaissipaprikaa – mitähän tästä tulee?

Kasmir on koulutukseltaan kokki ja ehdottaa kaikkien yllätykseksi, että he Jessen kanssa haastavat Serkon ja Tommin. Haaste otetaan vastaan - kuinka muusikoiden käy?

Kokkien pikatehtävä

Pikatehtävä vihreä keittiö / Serko

Päärynäpaloja ja sipsejä hemapa-tahnan ja kuminajugurtin kera.

Pyöräytä possusipsit paprika- ja savupaprikajauheessa.

Tee tahna soseuttamalla herne-maissi-paprika-seos, tuoreita yrttejä, oliiviöljyä, loraus siirappia ja valkoviinietikkaa keskenään.

Valmista jugurtti sekoittamalla kuivakuminaa ja jugurttia keskenään. Mausta suolalla.

Viipaloi päärynästä viipaleita.

Asettele päärynäviipaleet ja sipsit hampurilaistaskuun. Laita päälle hemapa-tahnaa ja kuminajugurttia.

Karamellisoitua päärynää juustossa (ei näy alla olevassa kuvassa)

Viipaloi päärynä. Karamellisoi päärynäviipaleet pannulla sokerissa ja voissa. Raasta huoneenlämpöisestä juustosta raastetta ja pyöräytä karamellisoitu päärynä juustossa.

Tarjoile juustossa pyöräytetyt päärynäviipaleet hampurilaistaskussa.

Brandy-shotit

Tarjoile brandya shottilaseista.

Punainen keittiö / Tommi

Juustokastikkeella ja hemapa-salsalla täytetty hemapa-flatbread

Valmista flatbread soseuttamalla herne-maissi-paprika-seosta, 1,5 dl maitoa, 1 kananmuna, 4 rkl vehnäjauhoja, 2 rkl perunajauhoja ja ripaus suolaa. Paista taikina pannulla.

Valmista salsa sekoittamalla keskenään pilkottua tuoretta paprikaa, herne-maissi-paprika-seosta ja oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valmista juustokastike raastamalla 175 g juustoa ja sulattamalla se kattilassa. Lisää sekaan ½ dl kermaa. Mausta savupaprikajauheella, paprikajauheella ja cayennepippurilla.

Laita flatbreadin sisälle salsaa, juustokastiketta, rouhittuja possusipsejä ja tuoreita yrttejä. Tarjoile hampurilaistaskussa.

Päätehtävä

Vihreä keittiö / Kasmir ja Jesse Markin

– erilaisia paloja broilerista

– mangochili-tahna

– keittobanaani

– lehtitaikinaa

– mansikoita

– kondensoitu maito

– perusraaka-aineet

Kana-keittobanaanimuhennos ja lehtitaikinanaan-leipä

Viipaloi keittobanaanit ja uppopaista ne rypsiöljyssä.

Paista kanapalat paistokasarissa. Käytä paistamiseen rypsiöljyä ja mausta suolalla. Lisää kypsien kanapalojen sekaan 1 dl kanalientä, 1 dl kermaa ja 1 rkl mangochili-tahnaa ja hauduttele kasarissa. Sekoita uppopaistetut keittobanaanit muhennoksen sekaan.

Revi lehtitaikinasta palasia ja paista niistä uunissa ”naan-leipää”.

Asettele muhennos ja leipä lautasille. Tarjoillessa lisää muhennoksen päälle vielä jugurttikvenelli.

Kanaa lehtitaikinassa

Paista kanapaloille pannulla väri pintaan ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kääri palojen ympärille lehtitaikinaa ja paista uunissa kypsäksi.

Mansikka-keittobanaani-jälkkäri

Viipaloi keittobanaanit ja uppopaista ne rypsiöljyssä. Valmista kastike soseuttamalla keskenään tuoreita mansikoita ja kondensoitua maitoa.

Asettele lautaselle tuoreita mansikoita ja uppopaistettua keittobanaania. Kaada päälle kastiketta.

Punainen keittiö / Tommi ja Serko

– ankan rintafilee

– kyssäkaali

– Lake Bodom Lager

– silken tofu

– kookosjuoma

– tyrnimarjoja

– perusraaka-aineet

Olutliemi ja uppopaistettu silken tofu

Valmista liemi keittämällä kasvislientä, 1 dl olutta, 1 rkl raastettua sitruunankuorta, loraus paahdettua seesamiöljyä ja 1 tl soijaa. Siivilöi keitetty liemi. Leikkaa kyssäkaali pieneksi kuutioksi ja kypsytä siivilöidyssä liemessä.

Leikkaa tofusta viipaleita ja marinoi ne soijalla. Paneroi tofuviipaleet maissijauholla, jonka jälkeen uppopaista niitä 3 minuuttia 175-asteisessa rypsiöljyssä.

Asettele uppopaistetut tofupalat matalalle lautaselle ja koristele yrteillä. Laita liemi esille kippoon. Nauti kastamalla tofut liemeen.

Paahdettua ankanrintaa, kyssäkaaliravioleja ja olutkastike

Tee terävällä veitsellä ankanrinnan rasvapuolelle leveyssuunnassa viiltoja. Laita ankanrinta kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Nosta pikkuhiljaa lämpöä ja anna paistua omassa rasvassaan. Kun liha on tarpeeksi kypsää, käännä se ja paista toiselta puolelta muutaman minuutin ajan.

Ota kypsä ankanrinta pois pannulta ja jätä rasva pannuun kastiketta varten. Laita liha vetäytymään.

Valmista kastike lisäämällä ankanrasvaan pannulle loraus olutta, tuoretta timjamia, tuoretta rosmariinia, ripaus fariinisokeria ja kermaa. Keitä kastike kasaan.

Valmista kyssäkaalisiivujen keitinliemi keittämällä kasvislientä, 1 dl olutta, 1 rkl raastettua sitruunankuorta, loraus paahdettua seesamiöljyä ja 1 tl soijaa. Siivilöi keitetty liemi.

Kuori kyssäkaali ja viipaloi siitä mandoliinilla ohuen ohuita siivuja. Keitä siivut nopeasti liemessä. Soseuta tofu pieneen määrään oliiviöljyä ja mausta suolalla. Tee ravioleja laittamalla soseutettua tofua kyssäkaalisiivujen sisään ja muotoile ravioleiksi.

Asettele raviolit lautaselle ja viipaloi ankanrinta. Asettele liha raviolien päälle ja lorauta kastiketta lihalle. Koristele yrteillä.

Kookostyrni-clafoutis ja kookoskastike

Sekoita keskenään 1,5–2 dl kookosjuomaa, 2 kananmunaa, 1,5 dl vehnäjauhoja sekä ripaus sokeria ja suolaa. Laita taikina voilla voideltuun uunivuokaan ja pistä 8 minuutin ajaksi uuniin kypsymään. Ota taikina pois uunista ja lisää päälle tyrnimarjoja ja tomusokeria. Laita uuniin vielä 4 minuutiksi kypsymään.

Valmista kookoskastike sekoittamalla 1dl kookosjuomaa, 2 rkl creme fraichea ja 1 rkl kondensoitua maitoa.

Tarjoile clafoutis suoraan uunivuoasta ja kastike erillisestä kiposta. Koristele tyrnimarjoilla.

Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

Lue myös:

    Uusimmat