Kokenut kiekkopomo Bob Nicholson hehkuttaa MM-kisojen uutta jatkoaikasysteemiä: ”Fanit haluavat nähdä ratkaisun pelaamalla”

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF lisää kolmella kolmea vastaan pelattavien jatkoaikojen osuutta MM-kisoissa. IIHF:n varapuheenjohtaja Bob Nicholson uskoo, että muutos on katsojien etu.

Alkusarjassa kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika on viiden minuutin mittainen, ja jos ratkaisua ei synny, järjestetään voittomaalikisa.

Puolivälierissä, välierissä ja pronssipelissä jatkoaika venyy kymmeneen minuuttiin, ja finaalissa pelataan jatkoaika ratkaisuun asti ilman voittomaalikilpailua. Jatkoerät ovat finaalissa 20 minuutin mittaisia.

IIHF:n kanadalainen varapuheenjohtaja Bob Nicholson on ollut yksi sääntömuutoksen tekijöistä. 

– Uskon, että fanit haluavat nähdä pelin ratkaisun jääkiekkoa pelaamalla, Nicholson sanoi MTV Urheilulle.

Nicholson on ollut vankkumaton kolmella kolmea vastaan pelattavan jatkoajan kannattaja NHL:ssäkin. 

– NHL:ssä on nähty, että peli on jatkoajalla erittäin viihdyttävää, koska pelaajien taitotaso on niin korkealla.

Yksi iso teema IIHF:n hallituksessa on ollut niin sanottujen myöhäisten taklausten karsiminen.

– Peli on nopeutunut niin paljon. Pelaajat eivät saa asettaa itseään vaaralliseen asemaan, mutta yhtä lailla myöhäiset taklaukset ovat erittäin vaarallisia.

Nicholson työskenteli Kanadan jääkiekkoliiton pomoja vuodet 1998–2014. IIHF:n hallituksessa Nicholson on istunut vuodesta 2012 lähtien.

Hän on nähnyt MM-kisojen suosion kasvun Pohjois-Amerikassakin.

– Nuorten MM-kisat ovat olleet jo pitkään suosittuja Kanadassa. Stanley Cup on edelleen se isoin juttu, mutta MM-kisojenkin merkitys kasvaa.

Lue myös:

    Uusimmat