Kalervo Kummola puolustaa MM-finaalin kiisteltyä ratkaisutapaa – "Huomattavasti parempi"

5:00
MTV Uutiset Live: Kalervo Kummola puolustaa MM-finaalin raivoa herättänyttä ratkaisutapaa – "Huomattavasti parempi kuin rankkarit".

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on tyytyväinen siihen, että MM-finaalin jatkoaika pelattiin kolmella kolmea vastaan.

Sääntömuutos pääsi heti käytäntöön sunnuntain MM-finaalissa, kun Kanada ja Suomi ratkaisivat maailmanmestaruuden kohtalon jatkoajalla. Ratkaisutapa herätti paljon keskustelua MM-finaalin aikana ja sen jälkeen.

IIHF:n varapuheenjohtaja avaa syitä sääntömuutoksen takana.

– Siinä lähdettiin ajamaan sitä takaa, että saadaan pelit loppumaan, koska on tv-ajat ja kotiinpaluut. Tämä ei ole ihan sama asia kuin NHL:n finaaleissa, Kummola avaa MTV Urheilulle.

– Kolmella kolmea vastaan tulee helpommin maali kuin neljällä neljää tai viidellä viittä vastaan. Halusimme päästä rankkareista eroon ja pelit päättymään jossain vaiheessa. Laskimme, että se melkein siinä 20 minuutissa päättyy. Virheisiinhän ne aina päättyvät.

Kummola itse on uuden jatkoaikasäännön kannalla. Myös IIHF:n saama palaute on ollut pääosin positiivista.

– Edelleen olen sitä mieltä, että se on huomattavasti parempi kuin rankkarit. Useimmat, mitä olen kuunnellut, tykkäävät siitä.

Vaikka MM-finaalin ratkaisutapa on herättänyt kosolti keskustelua, on sääntö käytössä myös tulevissa arvoturnauksissa.

– Tulevaisuudessa pelataan tällä samalla systeemillä. Eikä sitä kannata miettiä. Suomi nyt oli tällä kertaa kärsijä, mutta tällaista jääkiekko on. Aina tappion jälkeen joku asia herättää keskustelua, Kummola summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja