Kokenut Ässät-puolustaja palaa kokoonpanoon – Tapparan maalinsuulla 40-vuotias konkarivahti

SM-liigassa pelataan maanantai-iltana yksi ottelu, kun Tappara saa vieraita Porista. Kirvesrintojen joukkueessa pelaa muutama entinen Ässät-pelaaja, joten ottelusta on lupa odottaa mielenkiintoista koitosta.

Tampereen Tappara on kivunnut toden teolla sarjan kärkikahinoihin. Kirvesrinnat ovat voittaneet viimeisistä yhdeksästä ottelustaan peräti kahdeksan, ja tulee illan otteluun kolmen ottelun voittoputkessa.

Tappara pelasi edellisen kerran viime viikon lauantaina, kun se kaatoi Helsingin IFK:n erikoisten tapahtumien jälkeen 4-3-lukemin.

Tappara on saanut kehitettyä pelaamistaan kauden edetessä, mikä on ollut avain kohentuneeseen tuloskuntoon.

Myös erikoistilannepelaamisen ja etenkin ylivoimapelaamisen kehittyminen on edesauttanut tässä. Esimerkiksi joukkueen ylivoima on jauhanut viiden edellisen ottelun otannalla peräti 40,00 prosentin tehokkuudella.

Tapparan joukkueessa pelaa kolme entistä Ässät-pelaajaa. Niko Ojamäki on Ässien kasvatti, Tomas Zaborsky nousi porilaisten joukkueessa SM-liigan maalipörssin voittajaksi, ja Ben Blood voitti viime kaudella Ässien riveissä SM-liigan jäähykuninkuuden.

Tappara vaihtaa otteluun maalivahtia, kun Niklas Bäckström pelaa tolppien välissä.

Porin Ässien kausi on jatkunut vaikeana, vaikka uuden päävalmentajan Pasi Kaukorannan alaisuudessa pelaamiseeen onkin tullut järkeä.

Ässät tulee illan otteluun kolmen ottelun orastavassa tappioputkessa ja on edelleen sarjan jumbona.

Ässien viisikkopelaamiseen on tullut selkeyttä, rakenteita ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella porilaisjoukkueen pelaajat pelaavat samaa pelikirjaa.

Ässät on silti ollut pelottavan paljon ykkösketjunsa Jarno Kärjen, Sakari Salmisen ja Peter Tiivolan varassa hyökkäyspelintehoissa. Kärki teki marraskuun peleissä 10 pistettä, Salminen ja Tiivola seitsemän. Muiden ketjujen tehot ovat olleet kadoksissa.

Ässiltä ottelusta on sivussa Saku Salmela, mutta Jyri Marttinen palaa kokoonpanoon.

Lue myös:

    Uusimmat