TPS:n 17-vuotias superlupaus palaa kaukaloon, SaiPa hajotti tehoketjunsa

SM-liigassa pelataan torstai-iltana vain yksi ottelu, kun SaiPa saa vieraakseen hurjassa vireessä olevan Turun Palloseuran.

Herkuttele videolta keskiviikon SM-liigakierroksen kohokohdat.

SaiPa-TPS

SaiPa tulee illan otteluun tappio niskassaan, kun se hävisi eilen keskiviikkona 2-4-lukemin Pelicansille Lahdessa.

SaiPan murheenkryyneinä ottelussa olivat ensimmäisen erän alku ja hölmöt jäähyt. Pelicans meni jo 28 pelatun sekunnin jälkeen 0-1-johtoon ja hetken päästä jo 0-2-johtoon.

Ensimmäisen erän päätyttyä SaiPa oli jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa, eikä se siitä enää noussut tasoihin. SaiPa teki toisessa erässä kaksi maalia, mutta hölmöt jäähyt, keskellä ratkaisevinta hetkeä kirin kannalta, vesittivät SaiPan nousun lopullisesti.

SaiPa tekee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun Jonatan Tanus ja Joni Nikko vaihtavat ketjuja päikseen. Nikko on pelannut alkukaudesta Tyler Morleyn ja David Goodwinin kanssa ja kolmikko on ollut joukkueensa tehokkaimmat pelaajat alkukaudella.

Myös maalivahti vaihtuu, kun Niclas Westerholm on torjuntavuorossa.

TPS on äitynyt hurjaan vireeseen viime aikoina. Turkulaisjoukkue tulee illan otteluun 5-0-murskavoitto Tapparasta taskussaan ja se seilaa viiden ottelun voittoputkessa.

Joukkueen tilastot ovat komeaa luettavaa, sillä TPS on tehnyt sarjassa viidenneksi eniten maaleja, päästänyt toiseksi vähiten maaleja sekä joukkueen ylivoimapelaaminen on sarjan tehokkainta ja alivoima toiseksi tehokkainta.

Eikä sovi unohtaa joukkueen yksilöitä, sillä Oula Palve johtaa maalipörssiä, Ilari Filppula on pistepörssin toisella sijalla ja Ilkka Heikkinen johtaa puolustajien pistepörssiä 15 pisteellään.

Lisää hyviä uutisia TPS:lle tuo 17-vuotiaan superlupauksen Kaapo Kakon tervehtyminen takaisin pelikuntoon. Kakko on ollut kolme ottelua sivussa, mutta palaa illalla takaisin kaukaloon.

Lue myös:

    Uusimmat