Tappara noussut SM-liigan kärkikahinoihin, heikko alkukausi muisto vain – "Organisaatio siitä hyvä, että mölyt pysyvät sisäpuolella"

Jukka Rautakorpi:"Tämä taso ei maaliskuussa riitä mihinkään" 6:30

Tampereen Tappara on jälleen tehnyt hurjan tempun, kun alkukauden alakanttiin pelannut joukkue on kivunnut kolmen parhaan joukkoon SM-liigassa.

Kymmeneen ensimmäiseen otteluun kolme voittoa. Tapparan kauden aloitus ei mennyt sillä tavalla, miten menestykseen tottunut organisaatio olisi toivonut.

Sen jälkeen tahti on parantunut. Muun muassa marraskuussa Tappara ei jäänyt kertaakaan pisteittä ja voitti kahdeksasta ottelustaan seitsemän.

Parantunut tuloskunto ja pelaaminen ovat todistaneet sen, ettei kirvesrintoja voi jättää ulkopuolelle, kun mietitään tämän kauden mestarisuosikkia.

Joukkueen päävalmentajan Jukka Rautakorven mukaan Tappara on kehittynyt koko ajan pienin askelin.

– Yksilöt ovat ovat iso mahdollisuus tässä lajissa. Jos yksilöt kehittyvät – kuten meillä on tapahtunut – niin sitä kautta joukkueen pelaaminen paranee, Rautakorpi kertoi MTV Sportille.

Tappara ei painanut paniikkinappulaa, vaikka alkukausi meni vihkoon. Kirvesrinnat jatkoivat sitä, mitä tekevät tälläkin hetkellä: pyrkivät kehittymän tekemisen kautta.

– Emme ajattele niin, että ostamme joukkueen tuohon noin, olemme valmiita elokuussa pelaamaan ja katsomme miten käy. Joka kausi pyrimme luomaan uuden projektin, ja tehdä sitä kautta kasvua. Tällä hetkellä olemme vasta matkalla.

Vaikka joukkueen tuloskunto on ollut hurja viime aikoina, ei Tampereella paukutella henkseleitä.

– Pelaamisen taso joulukuun alussa ei riitä mihinkään maaliskuussa, Rautakorpi paaluttaa.

Rautakorpi muistuttaakin, että Tappara on kaukana parhaasta tasostaan. Joka päivä valmennusjohto etsiikin keinoja kehittää pelaajia.

– Tapparan organisaatio on siitä hyvä, että mölyt pysyvät aika hyvin sisäkehällä, eikä ulkokehä onneksi kovinkaan paljoa tiedä, mitä Tapparassa tehdään. Luottamus ihmisten välillä vahva, eikä pelaajat retostele somessa meidän jutuillamme.

Katso pääkuvan videolta Rautakorven koko haastattelu!

 

Lue myös:

    Uusimmat