Juopottelevat nuoret ryntäsivät Holmenkollenin metsään koronaviruksesta piittamatta – "Moni heistä on jo nyt hyvin päihtyneessä tilassa"

Norjan perinteikkäimpiin hiihtokilpailuihin lukeutuva Holmenkollenin maailmancupviikonloppu on tänä vuonna poikkeuksellinen, kun hiihtoareena on suljettu yleisöltä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Naisten 30 kilometrin kilpailun yleisö ei kuitenkaan ole rajoittunut pelkästään tv:n ääreen, sillä Holmenkollenin ladun varrelle on lauantaina tuttuun tapaan saapunut väkeä sankoin joukoin – koronaviruksen aiheuttamasta ohjeistuksesta huolimatta.

Viranomaisille huolta aiheuttavat koronaviruksen uhan lisäksi ne nuoret katsojat, joilla on tapana käyttää runsain määrin alkoholia Kollenin metsässä ja kisalatujen varrella. Tämä vuosi ei ole siltäkään osin poikkeus.

Norjalaislehti VG kertoo poliisin raportoineen, että Holmenkollenin metsässä on havaittu yli sata nuorta juopottelemassa.

– Moni heistä on jo nyt hyvin päihtyneessä tilassa. Siellä on nuoria, jotka ovat jo tässä vaiheessa juoneet liikaa, ja kello on vasta puoli yksi, poliisin partiojohtaja Tore Solberg kertoo VG:lle.

Ne, jotka eivät pysty pitämään enää huolta itsestään, saavat apua poliisin lisäksi paikalliselta Punaiselta Ristiltä.

– Siellä ei ole paljoakaan perheitä lapsien kanssa. Tietenkin siellä on myös tavallisia ihmisiä, mutta alkoholi varjostaa tapahtumia.

Lauantaina Holmenkollenin naisten hiihtokisaa käydään pikkupakkasessa. VG:n mukaan paikalla on arvioiden mukaan tuhansia ihmisiä seuraamassa.

VG:n haastatteleman kisajärjestäjän mukaan suuremmilta häiriöiltä on kaikesta huolimatta ainakin toistaiseksi vältytty. Myöskään poliisi ei ole raportoinut ylilyönneistä.

– Yleisön on kuitenkin pysyttävä sillä alueella, joka heille on annettu. Siellä on paljon alkoholia, Soberg arvioi.

Oslon alueella järjestettävät yleisötapahtumat ovat kiellettyjä koronaviruksen aiheuttaman uhan vuoksi, minkä vuoksi hiihtoareenaan ei päästetä yleisöä. Norjalaisviranomaisten kerrotaan arvioivan lauantain tapahtumia ennen päätöstään siitä, mitä sunnuntaina hiihdettävälle miesten 50 kilometrille tehdään.

Jos alkoholin aiheuttamat järjestyshäiriöt ja ladun varteen saapuneen yleisön väenpaljous muodostavat yhdessä liian ison uhan koronaviruksen leviämiselle, on mahdollista, että 50 kilometrin perinnekisa perutaan kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat