Venäläistähti Natalia Neprjajeva puhuu havainnostaan Suomessa: "Pelottavaa"

7:12
Tulosruutu: Toiseksi sijoittunut Natalia Neprjajeva taipui Therese Johaugille vain 1,2 sekunnilla Salpausselän kisojen 10 kilometrillä. Edellisenä päivänä Neprjajeva oli sivakoinut sprintissä kolmanneksi.

Venäläinen hiihtotähti Natalia Neprjajeva kertoo kokeneensa pelottavia hetkiä jo Suomessa. Venäläishiihtäjiä oli kilpailemassa Salpausselän kisoissa toissa viikonloppuna.

Venäläishiihtäjät matkasivat Salpausselän kisojen jälkeen Norjaan, jossa he valmistautuivat osallistumaan viime viikolla Drammenin ja Holmenkollenin maailmancup-kilpailuihin. Venäläishiihtäjät kuitenkin suljettiin kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan jäljiltä.

Maailmancupin kokonaiskilpailun tällä kaudella voittava Neprjajeva ilmaisi, että oli epätodennäköistä, että kukaan venäläishiihtäjä olisi kilpaillut Norjassa, vaikka se olisi ollut sallittua.

– Jo Venäjällä keskustelimme siitä, mitä oli tapahtumassa, ja tulimme siihen johtopäätökseen, että vaikka saisimme kilpailla, se ei olisi turvallista, Neprjajeva sanoi Sport-Ekspressin mukaan.

Neprjajeva sanoi tämän johtuneen "joidenkin paikallisten törkimysten käytöksestä". Hän kertoi näiden huudelleen uhkaavasti hotellin lähistöllä.

– Silloin sitä ajatteli, että "huh, lähdetään pois täältä?" Se oli todella pelottavaa.

– Ja kuvittele, Holmenkollen. Siellä on aina eläväinen fanijoukko. Humalaisiakin faneja! Ja Drammen on kaupunkisprintti. Vaikka olisimme saaneet kilpailla, tuskin kukaan olisi ottanut sitä riskiä.

Neprjajeva korosti perään, etteivät kaikki käyttäydy sopimattomasti.

– Suurin osa on normaaleja ihmisiä. Mutta jos kolme sadasta aloittaisi jotain, seuraukset voisivat olla äärimmäisen epämiellyttäviä. Tapasimme todella vihaisia ja aggressiivisia ihmisiä.

Neprjajevalta tiedusteltiin, alkoiko moinen Norjassa vai jo Suomessa.

– Suomessa oli myös epämiellyttäviä hetkiä. Katsot hotellin ikkunasta ulos, ja jotkin autot vetävät siellä ympyrää. Pelottavaa, hän koki.

Convoy-mielenosoituksen autokulkue

Venäläishiihtäjä Gleb Retivyh epäili Salpausselän kilpailuviikonloppuna, että kyse olisi ollut "suomalaisten provokaatiosta", kun autokolonna liikkui venäläishiihtäjien Lahden-hotellin edustalla äänimerkkiä painellen.

Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin Ilta-Sanomille, että Lahden keskustassa liikkui kyseisenä viikonloppuna lauantain vastaisena yönä äänekäs autokulkue. Tilannekeskuksen mukaan 12 henkilöautoa osallistui Convoy-mielenosoitukseen, ja autot olivat kulkeneet venäläishiihtäjien hotellin läheisyydessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja