Kojo lupasi tehdä maaleja vaikka kipeällä polvella, Piracaia lähti mukaan pihapelihengessä – hyväntekeväisyysottelussa myös poliitikkoja: "Ovat tottuneet kuumiin oloihin"

1:45
SuomiAreenan yhteydessä pelattiin hyväntekeväisyysottelu.

Herralahden kenttä Porissa oli torstaina iltapäivällä lämmin areena. Aurinko helli katsojia ja hyväntekeväisyysturnauksen pelaajia, joiden ottelukuntoa koetteli ainakin taivaankappaleen lämmittämä kumirouheinen keinonurmikenttä.

Viisi joukkuetta osallistui Icehearts-järjestön hyväntekeväisyysturnaukseen.

– Olemme iloisia, että yhteiskunnassa ylipäätään on näitä tapahtumia vuosien mittaan järjestetty. Ne tukevat koko ajan sitä, että pitäisi ottaa paremmin huomioon ne, jotka eivät pärjää, ja joilla ei ole samoja lähtökohtia, sanoo MTV uutisille Ville Turkka, Icehearts-järjestön toinen perustaja ja johtava asiantuntija.

Icehearts syntyi 1990-luvulla, Suomen eläessä talouskriisiä. Järjestö pyrkii estämään nuorten syrjäytymistä muun muassa urheiluharrastusten avulla.

Mukana Mestarien liigan mies

Iceheartsin riveissä nähtiin turnauksen kovatasoisin pelaaja, 48-vuotias Marcelo Gonçalves de Oliveira, jonka futiksen ystävät tuntevat paremmin nimellä Piracaia.

Hän muun muassa pelasi HJK:n paidassa Mestarien liigaa 1998.

– Muutama vuosi sitten olin täällä mukana. Tämä on kuin pihapeli, ei sääntöjä. Kuka pelaa parhaiten futista, voittaa. Pelaan keskikentällä ja ylöspäin, hän sanoo leppoisasti, ja lähtee vielä lämmittelemään.

Piracaiasta näki, että kerran huippupelaaja, aina sellainen - kunhan pitää kunnostaan huolen.

Edelleen syöttö kulki ajatuksen lisäksi, sillä yleensä tuossa iässä höntsääjällä saattaa vielä kulkea peliajatus, mutta kroppa ei pysy millään sen tahdissa.

Pelanneet viisi joukkuetta olivat turnausta mukana järjestämässä ollut C More, Eduskunnan urheilukerho, Icehearts, Päätoimittajien yhdistys, ja raittius- ja urheiluseura Zoom.

Kojo lupasi tehdä maaleja kipeästä polvesta huolimatta

Kentällä nähtiin julkisuuden henkilöitä poliitikoista ja mediasta viihteeseen ja kulttuuriin.

Äskettäin pelatun Naisten MM-kisojen nostetta saa kuitenkin yhä odotella, sillä turnauksen ainoa nainen, MTV:n Julia Rautakoski, pelasi turnauksen järjestäjiin kuuluneen C Moren paidassa nousevana puolustajana.

Zoomin riveissä pelaavalla laulaja Timo Kojolla oli polvituki, mutta kentälle teki silti mieli.

– Kyllä minä pääsen vielä kentälle. Käyn tekemässä pari goalia ja annan pari nappisyöttöä, sen pitäisi riittää, hän nauraa tutulla käheällä äänellään.

Tuomari pohti kotiin päin vetoa

Turnauksessa tuomaroinut Leevi Kosonen pohti pilke silmäkulmassa tiukkoja tilanteita.

– Jännittää miten vihellän, kun mukana on eduskunnan väkeäkin, vedänkö kotiin päin vai en.

Keskustalaisen valtiosihteerin Kimmo Tiilikaisen otsa oli jo hieman hiessä alkulämmittelyssä. Helottava aurinko ei kuntomielessä kuitenkaan huolettanut.

– Poliitikot ovat tottuneet kuumiin oloihin, ja eduskunnan urheilukerholle se tietää menestystä, hän naurahtaa.

Pelitaktiikkaa oli moneen lähtöön. Päätoimittajien yhidtyksen joukkue luotti perinteiseen pitkä pallo ja perään, tosin hieman epäselväksi jäi, kuka nahkakuulan perässä lähtee juoksemaan. 

– Toivotaan, että turnauksessa kaikki selviävät hengissä, ja ettei tämän päivän jälkeen ole vapaana yhtään päätoimittajapaikkaa, vitsailee alkulämmittelyssä hengästynyt MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja