Huuhkajien tähtipelaaja viiletti tulevan NHL-hyökkääjän kanssa samassa ketjussa Jokereissa: "Pitkä takapiiska vain hulmusi kypärän alta"

3:40
Asiantuntija Juha Reini kävi Suomen EM-lohkon ennakkoasetelmat läpi.

NHL:ssäkin pelannut Markus Hännikäinen ja Huuhkajien keskikenttäpelaaja Robin Lod pelasivat joukkuekavereina vielä Jokerien C-nuorissa. Lodista olisi hyvin voinut tulla huippupelaaja jääkiekossakin. 

Etelä-Haagan urheilupainotteisen ala-asteen rinnakkaisluokilla vipelsi kaksi meneväistä viikaria, joiden viikonloput täyttyivät urheilulla. 

Suurmetsän Urheilijoiden Robin Lod ja FC Jokerien Markus Hännikäinen pelasivat vastakkain jalkapallon aluesarjassa perjantaina. Siitä he siirtyivät sulavasti samaan jääkiekkojoukkueen pukukoppiin pelaamaan Jokerien logon puolesta. 

Sitten sunnuntaina oli taas jalkapallopeli toisia vastaan. 

Hauskaa oli ja taidot kehittyvät. Hännikäisestä tuli NHL-pelaaja ja Lodista ammattilaisfutari, joka edustaa Huuhkajia EM-kisoissa. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

"Jalat ja kädet kävivät nopeasti"

Lod aloitti jääkiekon Itä-Helsingin Kiekossa, mutta siirtyi siitä Jokerien 1993 syntyneiden ikäluokkaan, joka oli poikkeuksellisen vahva. 

Lod pelasi laitahyökkääjänä ja Hännikäinen dominoi sentterinä. Toisella laidalla viiletti Teemu Henritius, joka pelaa tätä nykyä Jukurien SM-liigajoukkueessa. 

– "Rölli" ei ollut mikään iso, mutta jalat ja kädet kävivät nopeasti. Pitkä takapiiska vaan hulmusi kypärän alta, Hännikäinen kuvailee vanhaa joukkuekaveriaan. 

Jääkiekosta kaksinkamppailuvoimaa

Lod pelasi vielä Jokerien nuoremmissa C-junnuissa, mutta sitten oli tehtävä valinta. Hännikäinen jatkoi kiekkoa, ja Lod keskittyi jalkapalloon HJK:n riveissä. 

Se kannatti, sillä Lod nousi nuorten maajoukkueiden vakiokasvoksi ja sitä kautta A-maajoukkueeseen. Tie on vienyt Kreikan Panathinaikoksen ja Espanjan Sporting Gijonin kautta MLS:n Minnesotaan. 

– En usko, että valinta oli Lodille ihan selkeä, kyllä hän sitä vähän joutui miettimään. Rölli oli kuitenkin poikkeuksellisen hyvä futiksessa. Sen pelaaminen oli hänelle niin luontaista. 

Nappiin meni valinta Hännikäiselläkin. Hänellä on tilillään 91 NHL-ottelua Columbus Blue Jacketsin riveissä, ja nyt ura jatkuu Jokereiden KHL-joukkueessa. 

Monipuolisuudesta puhutaan paljon, mutta usein käytäntö osoittautuu toiseksi, kun lajien erikoisvalmentajat hamuavat parhaat lahjakkuudet siipiensä suojaan. Hännikäinen kiittelee juniorivalmentajia, jotka antoivat mahdollisuuden harrastaa mahdollisimman pitkälle jääkiekkoa ja jalkapalloa. 

Hännikäinen näkee nyt selvästi jääkiekon vaikutuksen Lodin pelissä. 

– Hän on jalkapallossa todella vahva ja jämäkkä, fyysinen pelaaja. Vaikka taitoa on paljon, jääkiekosta on tullut lisää kaksinkamppailuvoimaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

"Ei siinä häviä kumpikaan"

Muutenkin Hännikäinen toivoo, ettei näiden kahden hienon pallopelin välillä syntyisi turhaa kitkaa. Muutoksen raikkaita tuulia kieltämättä on ilmassa, ja jämähtäneet raja-aidat ovat kaatumassa. 

Huuhkajien pelaajat ovat potkineet Leijonia julkisesti eteenpäin, ja toisinpäin. 

Hännikäinen käy fiilistelemässä itsekin kesäisin futiskentällä ja katsoo kaikki Suomen pelit EM-kisoissa, tietenkin. 

– Ei siinä häviä kumpikaan, jos maajoukkueiden ympärille tulee hypeä. Jos on ollut hyvä katsomokokemus jääkiekossa, siirtyy varmasti herkemmin katsomaan jalkapalloa paikan päälle. 

Entä mikä on veikkaus Huuhkajien EM-saaliista?

– Kaikki pisteet ovat kotiinpäin. Pari tasuria on mahdollista, ja voivat Huuhkajat sieltä jonkun voitonkin kaapia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja