Koituuko avausosan tehottomuus Chelsean katkeraksi kohtaloksi? – "Oli mahdollisuus tappaa koko ottelupari"

6:53
Tuomas Virkkunen ja Petri Pasanen ennakoivat Mestarien liigan välieriä.

Chelsea ja Real Madrid taistelevat keskiviikkona Mestarien liigan finaalipaikasta. 1-1-tasatulokseen päättyneessä avausosassa Chelsea oli hieman kuskinpaikalla.

Lontoolaisseura Chelsea oli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa hieman niskan päällä. Chelsealla oli ensimmäisellä puoliajalla lukuisia erinomaisia maalipaikkoja, joista se onnistui käyttämään kuitenkin vain yhden. 

– Chelsealla oli jopa mahdollisuus tappaa koko ottelupari. Ensimmäinen 20-25 minuuttia upeaa tekemistä. Tämän kauden esityksiä peilaten hyvin normaali Real Madrid. Tosi alakynnessä, mutta sieltä jostain Benzema taikoi tasoituksen, C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen summaa ensimmäistä kohtaamista.

Chelsea on pelannut seurahistoriansa aikana kahdesti Mestarien liigan finaalissa. C Moren studioisäntä Petri Pasanen uskoo, että lontoolaisseuran tiloissa finaalipaikan eteen ollaan valmiita tekemään kaikki mahdollinen.

– Chelsea on niin lähellä seurahistorian kolmatta Mestarien liigan finaalipaikkaa, ettei se voi päästää sitä lipumaan käsistä. Thomas Tuchel oli viime vuonna häviämässä finaalia. Sen on täytynyt jättää vähän katkeran maun.

Päävalmentaja Tuchel näyttelee suurta roolia Chelsean tulevassa välieräkoitoksessa.

– Uskon, että hän on kaikista seuran henkilöistä se, joka haluaa sitä kaikista eniten. Hän käyttää seuraavat päivät niin tiiviisti laatiakseen sellaisen suunnitelman, että Chelsea marssii sinne finaaliin. Tämä välierä kiertyy aika paljon Thomas Tuchelin ympärille, Pasanen pohtii.

Real Madrid oli ensimmäisessä osaottelussa paikoin jopa suurissakin vaikeuksissa. Tähtihyökkääjä Karim Benzema latoi kuitenkin tärkeän osuman espanjalaisjätin jatkohaaveiden kannalta. Lontoossa Benzema tarvitsee kuitenkin tulitukea muiltakin.

– Zidane on viime vuonna osoittanut, että ennen kaikkea hän rakentaa joukkueen taktiikan puolustus edellä. Hyökkäyspeli nojaa yksilöiden oman osaamisen varaan. Nyt se yksilö on ollut Karim Benzema, joka on ollut tosi hyvä, mutta hän tarvitsee apuja. Benzema ei pärjää yksin, Pasanen vakuuttaa.

Keskiviikkona mielenkiinto kohdistuu myös Real Madridin Eden Hazardiin, joka palaa Stamford Bridgelle. Chelseasta Real Madridiin kesällä 2019 hankittu belgialaistähti ei ole vielä onnistunut lukuisten loukkaantumisten varjostamana nousemaan omalle tasolleen Madridissa.

– Kaiken kuran jälkeen, mitä Eden Hazard on ottanut Real Madrid kannattajilta, vaikka onkin ollut vähän loukkaantunut, pelaamalla upean ottelun vanhassa kotipesässään, hän voisi rakentaa itselleen paljon hyvää ja nostaa arvostusta Real-kannattajien silmissä, Pasanen toteaa.

Real Madridin kannalta tärkeässä roolissa on myös keskikentän monivuotinen tähtikolmikko Toni Kroos, Luka Modric ja Casemiro. Vieläkö trio siivittäisi valkopaidat menestykseen?

– Real Madridin keskikenttä pelaa vielä yhdessä. Vielä me saamme nauttia tämän kolmikon upeasta yhteistyöstä. Toivoisin heidän puolestaan, että Real menee finaaliin. Luulen, että nämä kolme tietävät sen, että se mahdollinen kuva Istanbulissa sen isokorvaisen pokaalin kanssa veljet kainalossa, se voisi olla uran upeimpia juttuja, Pasanen myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja