Koiranpentuja hankittiin koronavuonna 2020 enemmän kuin edellisenä vuonna – tässä ovat suosituimmat koirarodut

Varo vaaraa! Näin luot kodistasi turvallisen myös lemmikille 1:59
Katso myös: Näin luot kodistasi turvallisen lemmikille.

Koiranpentuja rekisteröitiin vuonna 2020 edellisvuotta enemmän, kertoo Kennelliitto. Suosituin koirarotu oli labradorinnoutaja ja yleisin kutsumanimi Luna.

Koronapandemia lisäsi koiranpentujen kysyntää, kertoo Kennelliitto tiedotteessaan. Liitto rekisteröi vuonna 2020 48 895 uutta koiraa, mikä on yli kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2019 rekisteröintejä oli 45 111.

– Oli odotettavissa, että rekisteröintien määrä kasvaa koronapandemian myötä, kun ihmisillä on enemmän aikaa olla kotona koiran kanssa, toteaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen tiedotteessa.

Suosituimmat koirarodut pysyivät samoina

Viime vuoden kolme suosituinta koirarotua pitivät pintansa tänäkin vuonna. Eniten rekisteröitiin labradorinnoutajia, yhteensä 2 471 kappaletta. Toiseksi suosituimpia olivat jämtlanninpystykorvat, joita rekisteröitiin 1 411 kappaletta. Kolmanneksi eniten rekisteröitiin saksanpaimenkoiria, yhteensä 1 363 kappaletta. 

Suosituista koiraroduista cockerspanielien, jackrussellinterrierien ja kääpiösnautserien rekisteröintimäärät kasvoivat eniten edellisvuoteen verrattuna. Vuoteen 2019 verrattuna suosiotaan kasvattivat yli sadalla rekisteröinnillä labradorinnoutaja, suomenlapinkoira, espanjanvesikoira, dreeveri, karkeakarvainen saksanseisoja, saksanpaimenkoira, lyhytkarvainen saksanseisoja ja tiibetinterrieri. Kaiken kaikkiaan Kennelliittoon rekisteröitiin koiria yhteensä 298 rodusta. 

Kennelliitto kertoo tiedotteessaan, että yleisin Omakoira-mobiilisovelluksen kautta tallennetuista koirannimistä oli Luna. Yhteensä kutsumanimiä on tallennettu yli 36 000. Suosittuja nimiä ovat niin ikään Alma, Helmi, Sulo ja Hertta.

Perusasiat haltuun ja rokotukset kuntoon!

Lehkonen kannustaa uusia koiranomistajia sosiaalistamaan koiransa hyvin. Niille pitäisi myös opettaa perustottelevaisuutta. Hän muistuttaa uusia koiranomistajia siitä, että koiran olisi hyvä osata viettää pidempiä aikoja yksin, kun tilanne kotona tulevaisuudessa mahdollisesti muuttuu.

Rokotuksia ei tule unohtaa, muistuttaa Lehkonen. Ne tulee pitää voimassa, vaikka koiran kanssa ei aktiivisesti harrastaisikaan mitään. Kun koirakantaa kasvaa, kohoaa riski siitä, että koirat levittävät tarttuvia tauteja toisilleen erilaisissa tilanteissa. Lehkonen toteaa, että vaikka koirien tautitilanne on Suomessa tällä hetkellä kohtuuhyvällä tasolla, voi se muuttua, jos koiranomistajat eivät huolehdi heille kuuluvasta vastuusta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää koirista!

Lähde: Suomen Kennelliitto ry

Lue myös:

    Uusimmat