Mainos

Perheenisä MTV:lle käännytyksen lykkääntymisestä: "Antaa toivoa tulevasta"

0:26

Irakista kotoisin oleva Huner Ali Muhammed sai yllättäen hyviä uutisia kesken MTV Uutisten haastattelun.

Tänään Hunerille soitettiin kesken MTV Uutisten haastattelun: korkein hallinto-oikeus on laittanut perhettä koskevan käännytyspäätöksen toimeenpanokieltoon.

– Tämä on todella hyvä uutinen, olemme todella iloisia. Tämä antaa myös toivoa tulevaisuudesta, kommentoi Huner.

HS uutisoi eilen, ettei irakilaisen perheen yhdistäminen ei onnistu, koska ravintolan autonkuljettajana työskentelevän perheen isän tulot ovat liian matalat. Äidin ja kolmivuotiaan oli käännytyspäätöksen mukaan lähdettävä Suomesta viimeistään perjantaina.

Korkein hallinto-oikeus päätti käännytyksen täytäntöönpanokiellon jatkuvan siihen asti, että se on ehtinyt käsitellä perheen jättämän valituslupahakemuksen. Valituslupahakemuksen käsittelyssä saattaa kestää useita kuukausia.

Mikäli valituslupa myönnetään, kestää vuorostaan itse valituksen käsittelyssä myös kuukausia, kertoo perheen lakimies Jari Vuorijoki. Näin perhe saattoi saada juuri lukuisia kuukausia lisäaikaa.

Käännytyspäätös on herättänyt paljon tyrmistystä netissä. Huner kertoo saaneensa paljon kannustavia viestejä ja näyttää erään "pienen pojan äidin" lähettämää viestiä, jossa toivotetaan Huner perheineen tervetulleiksi naisen kotiin, mikäli suojalle on tarve.

Epävarmuus jatkuu

Huner ja tämän vaimo Gashaw Khaleel Hamad ovat toiveikkaita tulevaisuuden suhteen, vaikka epävarmuus jatkuu.

– Loppujen lopuksi en tiedä, miten käy. Voisiko Suomi erottaa kolmekuukautisen vauvan tämän äidistä? kysyy Huner.

Hunerin perhe on saanut paljon positiivista palautetta sen jälkeen, kun heidän tapauksestaan uutisoitiin lukuisissa medioissa. Jopa presidentti Sauli Niinistö kommentoi perheen käännytyspäätöstä.

– Se on antanut iloa. Suomalaiset ovat lähettäneet myös paljon viestejä sekä sosiaalisessa mediassa että puhelimitse. Tuli sellainen olo, että suomalaiset tukevat meitä, kertoo Huner.

Huner näyttää yhden tekstiviestin, jossa pienen pojan äiti tarjoaa Hunerin perheelle kodistaan suojapaikkaa, mikäli tilanne niin pitkälle menee ja tarve vaatii. Samoin Riihimäen seurakunta oli jo pohtinut kirkkosuojan antamista perheelle, mikäli käännytys olisi yritetty toimeenpanna perjantaina.

– Vaikea tosin kuvitella, että poliisi hakisi kolmekuukautisen lapsen äidin raudoissa pois ja lähettäisi Baghdadiin, sanoi Riihimäen seurakunnan seurakuntapastori Jukka Vänskä.

Äänestys

Olisiko irakilaisäidin ja lapsen käännytys väärin?

Kyllä

Ei

Olisiko irakilaisäidin ja lapsen käännytys väärin?

Kyllä 43%

Ei 57%

43%
57%
ääniä 7382 kpl

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.