Kohukuski Pastor Maldonado latasi varoituksen Sebastian Vettelin tilanteesta: "Minä en tekisi niin"

F1-sarjassa vuosina 2011–2015 kilpaillut Pastor Maldonado on varoitellut, mihin Sebastian Vettelin tilanne Ferrarilla voi johtaa. Saksalaiskuski jättää italialaistallin tämän kauden päätteeksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Monista kolareistaan muistettava kohukuski Maldonado esitti jo kauden alla Ferrarin ja Vettelin tilanteesta kursailemattomia arvioita. Venezualainen viittasi osin viime vuoteen, johon Ferrari lähti Vettel ykköskuskinaan, mutta nuori Charles Leclerc tuli ja otti ajamalla paikkansa tallin kärkipilottina.

– Näimme viime vuonna kahden kuskin välillä ongelmia. Kuka takaa, ettei niitä tule tänä vuonna, jos Vettel tietää jo, mitä hän on tekemässä (jättämässä tallin)? Maldonado sanoi Marcan mukaan.

Viime kisa Itävallassa päättyi Ferrarilta katastrofiin, kun Leclerc rysäytti avauskierroksella päin Vetteliä ja kummatkin joutuivat keskeyttämään. Tämä ei ainakaan viilentänyt tilannetta tallissa, jonka vauhti on ollut pahasti hukassa.

– Tuleeko Vettel kunnioittamaan tallimääräyksiä? Emme tiedä. Minä en tekisi niin, Maldonado latasi.

– Se voisi olla suuri heikkous tiimille aivan kuin viime vuonna.

Maldonado summasi vielä arviokseen, että sekä Vettelillä että Ferrarilla tulee olemaan kauden aikana vaikeaa, kun saksalaisen lähtö on tiedossa. Vetteliä ollaan viety huhuissa ensi kaudeksi Aston Martiniksi vaihtuvaan Racing Point -tiimiin.

Maldonado voitti F1-urallaan yhden kisan, kun hän oli ykkönen Espanjassa Williamsin ohjaimissa vuonna 2012. Tätä seuranneella kaudella hänen tallikaverinaan ajoi Valtteri Bottas.

Lue myös:

    Uusimmat