Ajoiko Charles Leclerc Ferrarin tukalaan asemaan? – Yksi iso päätös puhututtaa jo ensi kautta ajatellen

Ferrarilla saksalaiskuski Sebastian Vettel lähti tähän kauteen tallinsa ykköskuskina. Asia tuli ilmi jo kauden alkuvaiheilla, kun tallipäällikkö Mattia Binotto toi asian julkisuuteen. Kauden edetessä ykköskuskipäätös on kääntynyt hyvin kyseenalaiseksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel on ollut viime vuosina Ferrarin ykkösveturi. Tälle kaudelle hän sai uuden tallikaverin, kun Charles Leclerc nostettiin Alfa Romeolta italialaisjätin riveihin.

Ja kuinka kävikään. Leclerc on laittanut Vettelin ahtaalle. Tällä hetkellä Leclerc on Vettelin edellä MM-taulukossa. Monacolaisella on koossa 223 pistettä, Vettelillä 212.

Kysymys kuuluukin, että vieläkö Vettel on Ferrarin ykköskuski vai nähdäänkö ensi kaudella jo käänteinen asetelma?

Vai mitä Ferrari meinaa tehdä?

Leclerc itse ohjasi kysymyksen toisaalle.

– En todellakaan ole se, joka tekee noita päätöksiä ensi vuoden suhteen, Leclerc mietti GP Fansin mukaan.

– Mutta mitä tiedän, on se, että olen tehnyt varsin hyvää työtä tällä kaudella. Olen parantanut selvästi otteitani, Leclerc jatkoi.

Kauden mittaan Leclerc on saanut kuulla tallimääräyksiä, joita on kuitenkin nähty tuoreeltaan myös toiseen suuntaan. Venäjällä Leclerc tarjosi imuavun Vettelille lähdön yhteydessä. Tämän jälkeen Ferrari käski Vettelin päästämään Leclercin edelleen. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Ymmärrän täysin tilanteen, kuten sanoin jo kauden alussa. Mielestäni olen ollut varsin nopea joissain kisoissa ja olen näyttänyt sitä kapasiteettia, mitä minulla on olemassa. Jätän päätökset täysin Mattialle ja johtokunnalle. Ja varmasti Mattia on paras henkilö kertomaan, että onko tilanne muuttunut vai ei, Leclerc sanoi ykköskuskiasetelmasta.

Lue myös:

    Uusimmat