Tällaisia uusia emojeja vuosi 2019 tuo

1:11

Unicode Consortium on esitellyt vuodelle 2019 kaavailtuja emoji-kuvakkeita. Mukana on toivottuja tulokkaita, ja variaatioineen uutuuksia on luvassa 230.

Vuosi 2019 laajentaa emoji-valikoimaa lisäten muun muassa lisää vaihtoehtoja vammaisille. Mukana on pyörätuoleja, korva kuulolaitteella, näkövammaisen keppi sekä ihmisiä käyttämässä mainittuja välineitä. Eläinmaailmasta ensiesiintymisen tekevät esimerkiksi flamingo ja saukko, ruokalajeista vohveli, ja onpa mukana myös lisää uskonnollisia symboleita esimerkiksi hindulaisten käyttöön.

Yhteensä uusia hymiöitä on 59, mutta määrä kasvaa 79:ään, kun huomioidaan eri sukupuolet. Ihonvärit nostavat valikoiman lopulta 230 uuteen emojiin.

Vuonna 2015 Unicode Standardiin lisättiin ihonvärit ja vuonna 2016 naiskuvakkeita. Vuonna 2017 keskityttiin sukupuolten tasa-arvoon viime vuoden tuodessa tullessaan erilaisia hiusvärejä. Vuoden 2019 suuria teemoja on muun muassa erilaisia vammoja kuvastavat emojit.

Unicode Consortium on kaikesta päätellen saanut uudet emojit valmiiksi, ja niitä nähtäneen ensimmäisissä sovelluksissa jo varsin pian. Alla olevalla videolla uusia emojeita esitellään tarkemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja