Kohtalokas virhe muutti kaiken – äiti menetti 18-vuotiaan tyttärensä: "Heroiini oli aina vahvempi kuin rakkauteni"

3:50

Angee Penner menetti Ashlyn-tyttärensä heroiiniaddiktiolle. Nyt Penner kertoo tyttärensä kuolemasta.

Videolla heroiiniriippuvainen Crystal Champ kertoo taistelustaan: vuosien addiktio jätti hänet kodittomaksi, ja hän joutui antamaan lapsensa adoptioon.

"Valitettavasti heroiinilla oli muita suunnitelmia". Näin Angee Penner kirjoittaa tyttärestään, jonka elämä ei mennytkään suunnitelmien mukaan. 

Ashlyn kuoli huumeisiin vain 18-vuotiaana.

Ystävän kutsuminen kylään oli "kohtalokas virhe"

Kaikki alkoi viisaudenhammasleikkauksesta. Ashlyn toipui kokemastaan, ja hänen ystävänsä halusi tulla käymään. Kyseisellä ystävällä oli ollut ongelmia, ja Penner piti häntä "huonona esimerkkinä".

– Ystävällä meni tuolloin hyvin, ja ajattelimme, että hänelle tekisi hyvää ottaa hyvää esimerkkiä Ashlynistä. Sallin ystävän tulla kylään muutamaksi tunniksi. Myöhemmin minulle selvisi, että tämä oli kohtalokas virhe, Penner sanoo Love What Matters -sivustolla.

– Katsokaas, Ashlyn oli toipumassa nukutuksestaan ja hyvin sekaisin, ja tämä ystävä tarjosi heroiinia, ja Ashlyn, joka ei ollut aivan oikeassa mielentilassa, otti myös.

"Hänen arvosanansa alkoivat laskea, hän niiskutti aina"

Myöhemmin Penner alkoi aavistella, että jokin on vialla. Kuukausien ajan asiat tuntuivat olevan selittämättömällä tavalla vinossa.

– Tytär tuli kotiin kotiintuloaikanaan kymmeneltä illalla. Hän teki edelleen askareensa. Hän otti osaa perheaktiviteetteihin, mutta jokin oli eri tavalla kuin ennen, Penner kuvaa.

– Hänen arvosanansa alkoivat laskea, hän niiskutti aina ja joskus hän oli vielä unessa, kun heräsin (tämä oli hyvin outoa, koska hän pani aina herätyskellon soimaan noustakseen ekstra-aikaisin laittamaan hiuksiaan ja meikkaamaan). Huomasin, että hän meni kouluun hiukset nutturalla ja collegepusero yllään. Se oli prinsessalleni hyvin epätavallista.

"Hän kertoi, että huumeita käytettiin vessoissa, myytiin tunnilla ja jaettiin parkkipaikalla"

Perhe yritti tiedustella, mikä Ashlynillä on, muttei saanut vastausta.

– Tiesin koko ajan, missä hän on ja kenen kanssa. Se ei valmistanut meitä siihen, mitä oli tulossa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Vuonna 2016 Penner sai soiton Ashlynin ystävältä. Tämä halusi "teini-ikäisten riidan" vuoksi kostaa niin, että Ashlyn joutuisi ongelmiin kotona.

Ystävä kertoi, että Ashlyn käyttää heroiinia.

– Ashlyn ja minä puhuimme pitkään siitä, mitä oli meneillään. Hän oli minulle rehellinen. Hän kertoi, että sen ensimmäisen heroiinikokeilun jälkeen hän heräsi ja hänessä oli aukko, jonka vain tämä huume voisi täyttää. Hän tiesi, että huumeita myyvät nuoret viettivät aikaa hänen koulullaan, ja hän lähestyi heitä. Hän kertoi, että huumeita käytettiin vessoissa, myytiin tunnilla ja jaettiin parkkipaikalla.

Vieroitushoito ei tepsinyt

Perhe pani Ashlynin välittömästi vieroitushoitoon.

– Muistan pelon hänen kasvoillaan, kun jätin hänet sinne. Muistan myös, miten pysähdyin oksentamaan, kun olin jättänyt pikkutyttöni.

Myöhemmin Ashlyn pääsi vieroituksesta ja oli positiivinen tulevaisuutensa suhteen. Hän meni töihin ja teki taas suunnitelmia.

– Hänellä alkoi taas olla suuria toiveita tulevaisuutensa suhteen. Valitettavasti heroiinilla oli muita suunnitelmia.

Ashlyn sortui useita kertoja

Seuraavan vuoden aikana Ashlyn sortui huumeisiin useita kertoja.

– Koska olen hänen äitinsä, jokainen kerta oli musertava. Jokaisella kerralla uskot, että kyseessä on se kerta, kun lapsi saa asiat järjestymään ja voittaa tämän demonin. Joka kerralla olet väärässä, Penner kuvaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Hän seurasi lastaan yöllisille kaduille ja jopa jäljitti tämän puhelinta. Toisinaan Penner myös löysi Ashlynin ja yritti puhua tälle järkeä.

– Kerroin hänelle, että häntä rakastetaan niin paljon ja että hän on parempi kuin mikään addiktio. Hän kuunteli ja itki. Heroiini oli aina vahvempi kuin rakkauteni.

"Monta kertaa Ashlyn tuli kotiin ja halusi parantua"

Penner yritti oikeusteitse saada lapsensa pakkohoitoon, mutta tuomari suositteli avohoitoa. Kaksi kuukautta päätöksen jälkeen Ashlyn oli kuollut.

– Monta kertaa Ashlyn tuli kotiin ja halusi parantua. Hän itki minulle usein sitä, mikä hänestä oli tullut. Hän alkoi vihata itseään. Se söi minut elävältä.

Lokakuussa 2017 Penner sai Ashlynilta viestin, jossa hän kehotti äitiään olemaan huolehtimatta. Ashlyn kertoi, ettei käyttänyt huumeita, ja tulisi aamulla kotiin.

– En tiedä, miksi, mutta jostain syystä itkin koko yön. Heräsin monta kertaa hysteerisesti itkien. Aviomieheni yritti lohduttaa minua. Muistan kertoneeni hänelle, että jokin on vialla ja maailmani on muuttunut.

"Ajatus elämästä ilman Ashlynia on toisinaan sietämätön"

Aamuneljältä kaksi poliisia toi suruviestin perheen kotiin. Ashlyn oli kuollut. Hän otti yliannostuksen vain tunteja sen jälkeen, kun oli jutellut äidilleen.

– Hänen äitinään olen ikuisesti jumissa tuossa päivässä. Sydämessäni on edelleen lokakuu, Penner sanoo.

– Ajatus elämästä ilman Ashlynia on toisinaan sietämätön.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Ashlyn haudattiin 19-vuotispäivänään.

– Ashlyniä rakastettiin, ja hän oli niin kaunis, hän oli minun. Kunnes tulee se päivä, että saan taas olla hänen kanssaan, suren ja kannan käsittämätöntä tuskaa sielussani. Hän oli minun ja minä hänen, eikä mikään koskaan voi viedä tuota pois (meiltä).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja