Kohtalokas lento oli vain 10 sekunnin päässä laskeutumisesta – eloonjäänyt: Matkustajat olivat autuaan tietämättömiä pian koittavasta kuolemasta: "Lentäjät lensivät todella tasaisesti"

1:15
Video: MTV Uutiset Live kertoi perjantaina tuoreeltaan, kuinka matkustajakone syöksyi lähelle asuinaluetta Pakistanissa

Perjantaina Pakistan International Airlinesin airbus A320 -lentokone putosi maahan Pakistanissa Karachin kaupungin lähellä. Uutistoimisto Reutersin mukaan koneen musta laatikko on löytynyt.

Koneessa oli yhteensä 99 ihmistä, joista ainakin kaksi on selvinnyt hengissä. Lauantaihin mennessä viranomaiset olivat vahvistaneet ainakin 76 ihmisen kuoleman, kertoo CNN. Lopulliset uhriluvut eivät ole vielä varmistuneet.  

Paikallisen The News-lehden mukaan kone oli vain 10 sekunnin päässä laskeutumisesta, kun se syöksyi maahan. Ensimmäisen laskeutumisyrityksen epäonnistuttua lentäjät päättivät kääntää koneen ympäri ja yrittää uudelleen, mutta silloin jokin meni pahasti pieleen ja kone syöksyi maahan.

Deutsche Welle uutisoi, että kone tarkastettiin viimeksi 1. marraskuuta 2019. PIA:n pääinsinööri allekirjoitti erillisen todistuksen 28. huhtikuuta. Siinä todettiin, että kaikki huollot oli suoritettu ja kone täyttää kaikki turvallisuusstandardit.

Tuore rouva menehtyi

Kohtalokkaalla PK-8303-lennolla oli paljon kokonaisia perheitä. He olivat matkalla takaisin kotiin juhlistaakseen Id al-Fitr -islamilaista juhlaa, joka merkitsee ramadanin päättymistä.

Koneessa oli 51 miestä, 31 naista ja yhdeksän lasta.

Yksi turmakoneen matkustajista oli Almeena Mustufa, joka oli hiljattain mennyt naimisiin. Hän oli saapumassa kotikaupunkiinsa ensimmäistä kertaa häiden jälkeen tapaamaan perhettään. Mustufan veljet ja serkut olivat lentokentällä vastassa.

–Hän oli tulossa takaisin yhdeksän kuukauden poissaolon jälkeen juhlistaakseen Id al-Fitriä meidän kanssa, sanoi Mustufan serkku The News -lehdelle.

Juhlan jälkeen nuoren naisen oli määrä lähteä tuoreen aviomiehensä kanssa Isoon-Britanniaan.

Matkustajat tietämättömiä turmasta

Yksi eloonjääneistä, Muhammad Zubair, oli istunut koneen etuosassa paikalla 8F. Hän kertoi BBC:n mukaan, että lentoturman ja ensimmäisen laskeutumisyrityksen välillä oli kulunut 10-15 minuuttia.

–Kukaan ei aavistanut, että kone joutuisi pian lento-onnettomuuteen, lentäjät lensivät todella tasaisesti, Zubair sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja