Matkustajakone putosi asutuksen keskelle ja räjähti – Pakistanin lentoturman uhriluku kasvaa

Pakistanin lentoturmassa on nyt kuollut lähes sata ihmistä, kertovat paikalliset viranomaiset. Virallisten tietojen mukaan kaksi selvisi onnettomuudesta.

Lähes sataa ihmistä kuljettanut matkustajakone putosi perjantaina Pakistanin Karachissa.

Kone oli lähellä maata ja laskeutumaisillaan kiitoradalle, kun se iskeytyi asutuksen keskelle ilmeisesti konerikon takia. Hetkiä ennen onnettomuutta lentäjä oli tehnyt hätäilmoituksen, jonka mukaan koneen moottori oli lakannut toimimasta.

Pakistan International Airlines -yhtiön (PIA) mukaan Airbus A320 -lentokoneessa oli 91 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä.

Silminnäkijätietojen mukaan kone aiheutti asutukseen pudotessaan räjähdyksen. Useita ihmisiä kuoli alueella, jonne kone putosi.

– Olin palaamassa kotiin moskeijalta, kun näin koneen kallistuneen toiselle kyljelleen. Moottorien ääni oli hyvin outo. Kone oli niin matalalla, että kotini seinät tärisivät, koneen viimeiset hetket ilmassa todistanut Hassan kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Lento oli lähtenyt Lahoren kaupungista ja sen oli määrä laskeutua Karachiin Jinnahin kansainväliselle lentoasemalle. Pakistanissa aloitettiin kaupallinen lentoliikenne uudelleen koronarajoitusten hellitettyä vain muutama päivä sitten.

Kirjava lento-onnettomuuksien historia

Pakistanissa on vuosien varrella tapahtunut lukuisia lento-onnettomuuksia sotilas- ja matkustajalentokoneille sekä helikoptereille.

Vuonna 2010 Airblue-lentoyhtiön kone syöksyi maahan lähellä Islamabadia. Pakistanin historian synkimmässä lento-onnettomuudessa kuoli 152 lennolla ollutta ihmistä.

Vuonna 2016 PIA:n lentokone syttyi palamaan, kun toinen sen potkuriturbiinimoottoreista rikkoutui kesken lennon. Turmassa kuoli yli 40 ihmistä.

PIA oli yksi maailman johtavista lentoyhtiöistä 1970-luvulle asti, minkä jälkeen sen maine on vajonnut lukuisien lentojen peruuntumisten ja myöhästymisten sekä talousvaikeuksien vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat