Mainos

Viranomaiset: Kaikki turmakoneessa olleet ovat kuolleet

Kaikki Egyptissä pudonneessa matkustajakoneessa olleet ihmiset ovat kuolleet, kertovat Venäjän viranomaiset.

Aiemmin kerrottiin, että hylystä olisi kuulunut ääniä. Lentokoneessa oli 224 ihmistä.  

Lentokonevalmistaja Airbusin mukaan turmakone oli 18 vuotta vanha. Se on ollut Kogalymavia -lentoyhtiön omistuksessa vuodesta 2012.  

Airbus A-321 -lentokone putosi varhain tänään Siinain niemimaan vuoristoseudulle, noin sata kilometriä etelään El-Arishin kaupungista. Turmapaikan tutkimusten perusteella maahansyöksy näyttäisi johtuvan teknisestä viasta. Ruumiita löytyi viiden kilometrin säteellä koneen hylystä.  

Venäjän presidentti Vladimir Putin on julistanut huomiseksi kansallisen surupäivän. Venäjä kertoi myös aloittavansa rikostutkinnan maahansyöksystä. Tutkimuksessa keskitytään muun muassa ilmailumääräysten noudattamiseen. Venäjä lähettää oman tutkijaryhmän Egyptiin. 

Vainajia edelleen turvavöissä

Kone lähti matkaan hieman ennen kello kuutta Sharm el-Sheikhin rantalomakohteesta ja katosi tutkasta vajaat puoli tuntia myöhemmin ollessaan 31000 jalan (9400 metrin) korkeudessa.  

FlightRadar24-palvelun perusteella kone tuli alaspäin noin 6000 jalkaa (2000 metriä) minuutissa, ennen kuin signaali lennonjohdolle katosi.  

– Tämä on traaginen näky. Maassa on paljon kuolleita ja lisää vainajia on edelleen turvavöissä kiinni koneessa. Kone on katkennut kahtia: pienempi, palanut peräosa ja suurempi osa, joka on murskaantunut kiveen, kertoi nimettömänä pysytellyt pelastusviranomainen uutistoimisto Reutersille.

– Täällä soivat koko ajan kännykät, jotka todennäköisesti kuuluvat uhreille. Turvallisuusviranomaiset keräävät niitä kassiin, pelastusviranomaiset kertoivat. 

Egyptin viranomaiset ovat löytäneet turmakoneen mustan laatikon. Viranomaisten mukaan turman syystä on liian aikaista esittää arvioita, mutta sitä tutkimusryhmä ryhtyy tutkimaan turman syytä. Egyptin pääministeri Ismail Sharif oli Egyptin television mukaan matkalla turmapaikalle yhdessä terveys- ja turismiministerien kanssa.  

"En tiedä, näenkö vanhempiani enää"

Pietarin Pulkovan lentokentällä surun murtamat omaiset odottivat tietoa läheisistään.

– Odotan vanhempiani. Puhuin heidän kanssaan puhelimessa, kun he olivat jo koneessa. Toivon viimeiseen asti, että he olisivat elossa, mutta ehkä en näe heitä enää koskaan, sanoi Ella Smirnova, 25.  

Koneen matkustajien joukossa oli myös jonkin verran lapsia.  

Alustavien tietojen mukaan mikään ei viittaa siihen, että kone olisi ammuttu alas. Pohjois-Siinailla toimii Isis-äärijärjestöön kytköksissä olevia militanttiryhmiä, jotka ovat tappaneet satoja sotilaita ja poliiseja.  
Edellinen tuhoisa lentoturma Egyptissä sattui vuonna 2004, kun Flash Airlines -lentoyhtiön kone syöksyi Punaiseenmereen ja 148 ihmistä kuoli. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.