Matkustajakone syöksyi maahan Pakistanissa 98 ihmistä kyydissä – lentäjä teki hätäilmoituksen vain hetkeä ennen törmäystä

Pakistan International Airlinesin lentokone putosi maahan Pakistanissa Karachin kaupungin lähellä.

Pakistan International Airlines -yhtiön (PIA) tiedottajan mukaan Airbus A320 -lentokoneessa oli 91 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä.

Pakistanilaisten mediatietojen mukaan kone on pudonnut keskelle asuinaluetta.

Lentokone oli laskeutumassa Karachiin Jinnahin kansainväliselle lentoasemalle, joka on yksi Pakistanin vilkkaimmista lentoasemista. Lento oli lähtenyt pakistanilaisesta Lahoren kaupungista.

Kone oli lähellä maata ja laskeutumaisillaan kiitoradalle, kun se iskeytyi asutuksen keskelle ilmeisesti konerikon takia. Hetkiä ennen onnettomuutta lentäjä oli tehnyt hätäilmoituksen, jonka mukaan koneen moottori oli lakannut toimimasta.

– Olin palaamassa kotiin moskeijalta, kun näin koneen kallistuneen toiselle kyljelleen. Moottorien ääni oli hyvin outo. Kone oli niin matalalla, että kotini seinät tärisivät, koneen viimeiset hetket ilmassa todistanut Hassan kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Pakistanissa aloitettiin kaupallinen lentoliikenne uudelleen koronarajoitusten hellitettyä vain muutama päivä sitten.

Pakistanissa valmistaudutaan muslimien pyhän kuukauden eli ramadanin päättymiseen ja monet ihmiset matkustavat koteihinsa.

Lento-onnettomuuksien historia

Pakistanissa on vuosien varrella tapahtunut lukuisia lento-onnettomuuksia sotilas- ja matkustajalentokoneille sekä helikoptereille.

Vuonna 2010 Airblue-lentoyhtiön kone syöksyi maahan lähellä Islamabadia. Pakistanin historian synkimmässä lento-onnettomuudessa kuoli 152 lennolla ollutta ihmistä.

Vuonna 2016 PIA:n lentokone syttyi palamaan, kun toinen sen potkuriturbiinimoottoreista rikkoutui kesken lennon. Turmassa kuoli yli 40 ihmistä.

PIA oli yksi maailman johtavista lentoyhtiöistä 1970-luvulle asti, jonka jälkeen sen maine on vajonnut lukuisien lentojen peruuntumisten ja myöhästymisten sekä talousvaikeuksien jälkeen. Lisäksi yhtiö on joutunut lukuisiin kiistoihin vuosien varrella – esimerkkinä humaltuneen lentäjän pidätys Britanniassa vuonna 2013.

Katso MTV Uutiset Liven uutislähetys aiheesta alta.

Matkustajakone pudonnut Pakistanissa – kyydissä tiedetään olleen 107 ihmistä 0:54


Lue myös:

    Uusimmat