Mainos

Kofi Annan ylisti Ahtisaarta: Martilla on paljon sisua

Martti Ahtisaari vaatii Suomelta lisää resursseja rauhantyöhön.

MTV3 Uutisten haastattelussa Martti Ahtisaari painottaa, että Suomen on käytettävä enemmän rahaa rauhantyöhön, jos maasta halutaan rauhan rakentamisen suurvalta.

- Kysymys on oikeastaan siitä, että me ryhdymme käyttämään kunnolla resursseja siihen. Jos verrataan vaikka resurssien käyttöämme muihin Pohjoismaihin ja Sveitsiin nähden, niin edellä mainitut käyttävät resursseja huomattavasti enemmän, toteaa Ahtisaari.

Tänään järjestetyn Ahtisaaren rauhanvälitystoimiston CMI:n 10-vuotisjuhlaseminaarin puhujilta Suomi sai suuresti kiitosta rauhantyöstään. Odotetuin vieras, YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan kehui vuolaasti myös pitkäaikaista tuttavaansa, päivänsankari Ahtisaarta.

- Todistaakseni, kuinka kärsivällinen hän on: hän odotti pääsyä Namibiaan 13 vuotta. Rauhan rakentaminen, välittäminen ja neuvotteleminen vaativat kärsivällisyyttä. Ja sitä Martilla on. Olen yrittänyt selvittää, mikä hänestä tekee niin hyvän ja tehokkaan ja miten hän tulee toimeen vaikeiden ja mahdottomien ihmisten kanssa. Sitten eräs ystäväni kertoi minulle suomalaisesta sanasta. Ahtisaarella on paljon sisua, toteaa Annan.

MTV3 uutisille antamassaan haastattelussa Annan selventää, että rauhan suurmieskin epäonnistuu joskus. Uransa suurinta epäonnistumista ei tarvitse kauan miettiä.

- Sanoisin ehdottomasti meidän kyvyttömyytemme lopettaa Irakin sota, joka on todellakin tehnyt paljon tuhoa. Se myös jakoi YK:n kahtia. Mutta korostan kuitenkin, että sodalla ei ollut YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyntää.

Nyt Annanin mukaan on huolehdittava, että Libyasta ei tule toista Irakia.

- Sitä ei tehdä vain hävittäjillä ilmasta käsin. Nyt on saatava molemmat osapuolet saman pöydän ääreen. Ja kun puhun osapuolista, tarkoitan, että molempia libyalaisia osapuolia on rohkaistava neuvottelemaan.

Rauhanvälitystapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu (Kymmenen uutiset 19.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.